Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Föreningar

Published on september 23rd, 2017 | by admin

0

Skolmästerskap i Amerikansk fotboll

På fredagskvällen avgjordes ännu en match i skolmästerskapet mellan Killebäck Wildboars och Lund Vikings. Det småduggar och kvällens mörker har lagt sig över Sandby. På ena sidan av konstgräsplanen avgörs en fotbollsmatch, på vår sida en amerikansk fotbollsmatch.

Det är U13 som börjar spela och Killebäck Wildboars inleder starkt. Första halvlek blir en jämn och hård match där Sandby tar ledning efter första halvlek med 12-6. Matchen slutar sedan på 12-22 i förlust mot Lund Vikings men Sandby kämpade på bra.

I Halvlek för U13 spelade U17 sin match där en mindre skara är med. Totalt har Killebäck Wildboars 6 spelare och Lund Vikings 7. Det blir därför en 6 mannar match. Sandby går stort in och före matchen får vi höra några av spelarnas tankar.

”Ska bli kul att vinna igen” säger Jonathan Johansson som tror på en bra och spännande match. Oscar Osberg kommenterar att laget är stabila i år och tror även han på vinst. Sista kommentaren kommer från Jakob Blixt och han säger två ord ”Easy Win”.

Matchen börjar hårt redan från början och vi kan se redan från start några rejäla tacklingar. Sandbys lag hinner göra några touchdown och lika så Lund Vikings. Men efter en stunds spel pausas matchen för taktiksnack och då återkommer Lund Vikings med att de lämnar Walk over. Detta eftersom de ansåg att skaderisken var för stor och de väntade en annan större match för laget. Det är nämligen så att spelarna från Wild Boars och Lund Vikings brukar träna tillsammans och även spela större matcher mot andra amerikanska fotbollslag runt om i Skåne. Tränarna i Lund ville därför inte riskera någon skada på sina spelare. Matchen slutade med 24-6 för Killebäck Wildboars och killarna i laget blev både besvikna för att de inte kunde spela vidare men också glada över en enkel vinst.

Coachen Magnus Blixt skrev på sin facebook att han tyckte att eleverna på Killebäckskolan var fantastiska och kämpade på bra!

/Alice Petersson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • oktober

  18okt11:00- 12:00IT-träff biblioteket

  18okt13:00Underhållning Träffpunkten

  22okt18:30FC Rosengård - Piteå FC

  Visa fler event
 • Evashembageri
  sörgården
  ssaff
  Lawes
 • Ciklid
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  sprifarbiken
  Gåiskor
  Apoteket
  smakerosak
 • JH Reklam
  Tors Plåt
  Teknik & Design
  Björkelund
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
 • Lasses
  KB Bilservice
  Hund
  Qvists Glasmästeri
 • Thells
  rauk o reko
  PP mekanik
  Landins Blommor
  Gardinateljen
  Centrumgrillen
  Insikt
  kropposjal
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  hund O mera
  Salongprofilen
  Radon
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)