Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Bygden

Published on september 22nd, 2018 | by admin

0

Smarta byar i Sandby?

Hej alla 🙂 !
Förutom denna hemsida och www.veberod.nu, så har vi nu startat ”Smarta Byar” i Veberöd där vi använder senaste tekniken för att titta på hur den senaste IoT-tekniken kan underlätta för landsbygden på olika sätt. IoT, eller Internet of Things, är helt enkelt hur man kan koppla upp små sensorer endast drivna av ett batteri som håller i 5-10 år. Ingen internet eller el behövs utan kan sättas var som helst i naturen bara den finns inom räckvidd för en radiomast där vi monterar en sändare.
Tack vare byarnas ca 200 företag som är med och utvecklar vår bygd, gjorde det möjligt att starta upp den första Smarta Byn i Veberöd.
Idag har vi till exempel redan mätt vattennivåer i vattenhoar hos kor, törstiga träd, uppkopplade cyklar mm. Detta är bara början och vi vill att vårt område ska kunna bli en forskarby och en testbädd för landsbygdsutveckling i hela Sverige.
Frågan är nu till Sandby om också vill vara med i detta projekt. Det kan vara allt från skolor som är intresserade av att lära sig om tekniken till företag som vill utveckla produkter. I Veberöd började det med en bonde som hade problem med att vattenhon inte alltid fungerade och korna riskerade att gå törstiga. Denna koho blev till med omtalad i Almedalen 😉
Så har Sandby ett intressant problem som behöver lösas med denna teknik eller kanske företag som vill utveckla sig, så är ni välkomna att kontakta oss.
/ Jan Malmgren
Byutveckling AB
0708-446699
jan@veberod.nu

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • april

  19apr - 28apr 1909:00apr 28Konst i Hällestad

  24apr - 26apr 2415:00apr 26Ankförsäljning

  27apr18:00Teataer Trycket - Vinden

  Visa fler event
 • Lawes
  Evashembageri
  sörgården
  ssaff
 • Gåiskor
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  Ciklid
 • Tors Plåt
  JH Reklam
  Sparbanken
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
  Lasses
 • Insikt
  rauk o reko
  Gröna Kiosken
  Landins Blommor
  UpsideDown
  Gloriosa
  PP mekanik
  hund O mera
  kropposjal
  Radon
  Teknik & Design
  Thells
  IBAB
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)