folktandvården
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes
folktandvården

Bygden

Published on september 22nd, 2018 | by admin

0

Smarta byar i Sandby?

Hej alla 🙂 !
Förutom denna hemsida och www.veberod.nu, så har vi nu startat ”Smarta Byar” i Veberöd där vi använder senaste tekniken för att titta på hur den senaste IoT-tekniken kan underlätta för landsbygden på olika sätt. IoT, eller Internet of Things, är helt enkelt hur man kan koppla upp små sensorer endast drivna av ett batteri som håller i 5-10 år. Ingen internet eller el behövs utan kan sättas var som helst i naturen bara den finns inom räckvidd för en radiomast där vi monterar en sändare.
Tack vare byarnas ca 200 företag som är med och utvecklar vår bygd, gjorde det möjligt att starta upp den första Smarta Byn i Veberöd.
Idag har vi till exempel redan mätt vattennivåer i vattenhoar hos kor, törstiga träd, uppkopplade cyklar mm. Detta är bara början och vi vill att vårt område ska kunna bli en forskarby och en testbädd för landsbygdsutveckling i hela Sverige.
Frågan är nu till Sandby om också vill vara med i detta projekt. Det kan vara allt från skolor som är intresserade av att lära sig om tekniken till företag som vill utveckla produkter. I Veberöd började det med en bonde som hade problem med att vattenhon inte alltid fungerade och korna riskerade att gå törstiga. Denna koho blev till med omtalad i Almedalen 😉
Så har Sandby ett intressant problem som behöver lösas med denna teknik eller kanske företag som vill utveckla sig, så är ni välkomna att kontakta oss.
/ Jan Malmgren
Byutveckling AB
0708-446699
jan@veberod.nu

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  12dec14:30- 17:30After föris

  13dec17:00Luciatåg - Hardeberga och Revinge

  15decHeldag3:e söndagen i advent med Södra Sandbys församling

  Visa fler event
 • ssaff
  Kompas
  Evashembageri
  ICA
 • Nordsjö
  smakerosak
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Gåiskor
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
  KB Bilservice
 • Gloriosa
  rauk o reko
  kropposjal
  hund O mera
  Thells
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  Landins Blommor
  Insikt
  IBAB
  Radon
  Teknik & Design
  UpsideDown
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)