Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Bygden

Published on september 22nd, 2018 | by admin

0

Smarta byar i Sandby?

Hej alla 🙂 !
Förutom denna hemsida och www.veberod.nu, så har vi nu startat ”Smarta Byar” i Veberöd där vi använder senaste tekniken för att titta på hur den senaste IoT-tekniken kan underlätta för landsbygden på olika sätt. IoT, eller Internet of Things, är helt enkelt hur man kan koppla upp små sensorer endast drivna av ett batteri som håller i 5-10 år. Ingen internet eller el behövs utan kan sättas var som helst i naturen bara den finns inom räckvidd för en radiomast där vi monterar en sändare.
Tack vare byarnas ca 200 företag som är med och utvecklar vår bygd, gjorde det möjligt att starta upp den första Smarta Byn i Veberöd.
Idag har vi till exempel redan mätt vattennivåer i vattenhoar hos kor, törstiga träd, uppkopplade cyklar mm. Detta är bara början och vi vill att vårt område ska kunna bli en forskarby och en testbädd för landsbygdsutveckling i hela Sverige.
Frågan är nu till Sandby om också vill vara med i detta projekt. Det kan vara allt från skolor som är intresserade av att lära sig om tekniken till företag som vill utveckla produkter. I Veberöd började det med en bonde som hade problem med att vattenhon inte alltid fungerade och korna riskerade att gå törstiga. Denna koho blev till med omtalad i Almedalen 😉
Så har Sandby ett intressant problem som behöver lösas med denna teknik eller kanske företag som vill utveckla sig, så är ni välkomna att kontakta oss.
/ Jan Malmgren
Byutveckling AB
0708-446699
jan@veberod.nu

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  19aug13:40- 18:40Blodbuss

 • Evashembageri
  sörgården
  Lawes
  ssaff
 • Nordsjö
  smakerosak
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  Ciklid
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  Sparbanken
 • Hund
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
 • Landins Blommor
  rauk o reko
  hund O mera
  Insikt
  Teknik & Design
  Radon
  IBAB
  kropposjal
  Gröna Kiosken
  Thells
  Gloriosa
  Gardinateljen
  UpsideDown
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)