Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Företag

Published on september 28th, 2017 | by admin

0

Södra Sandby Hund- och Husdjursservice

Södra Sandby Hund- och Husdjursservice erbjuder tjänster för alla hundägare och smådjursägare i Södra Sandby, grannbyarna samt i Lund. Framförallt är det hundarna som gäller men deras nisch är att de även tar hand om katter och andra smådjur hemma hos dig om du reser bort.

Södra Sandby Hund och Husdjursservice startade för ca 1,5 år alltså i Mars 2016. Anledningen till att företaget startade var att ägaren Ann Sommarin tidigare jobbat stora delar av livet som konsult. Vilket Hon tyckte var superkul att jobba som men hennes kropp sa ifrån efter att ha jobbat 200% i flera år. Hon fick då stanna upp i livet och hitta en ny utgångspunkt och ställde sig frågan -vad är jag bra på? Hon har alltid gillat att bemöta kunder och jobba med andra människor. Nästa fråga var, vilket jobb kan jag ha som ger mest tid ute i dagsljus? Ann har även haft en stor erfarenhet av djur sedan tidigare bland annat som instruktör och fritidsledare inom ridsporten. Hon skaffade sin första hund 1996 och har tränar nu sina hundar för träning samt tävling både nationellt och internationellt.

”En god vän kläckte idén till en början”

Själva grundidén bygger på att sällskapsdjur är en del av folks vardag nuförtiden. Sanningen är också att människors vardag i dagens samhälle är ganska stressad och man hinner inte alltid med det man vill. Lämna barn på dagis, göra frukost, köra till jobbet etc. Hur kombinerar man djuren med samhällets vardag? Ann har hittat en lösning som underlättar för djurens ägare. Istället för att ägarna ska åka iväg med hunden och lämna den på ett hunddagis åker hon istället hem till hunden för rastning vid önskad tid. Det innebär ett mindre stopp på vägen till jobbet och kan det underlätta för folks vardag gör det en stor skillnad.

Just nu åker Ann ut till både Södra Sandby med kringliggande byar samt Lund. Företaget har egentligen 4 grundben som det bygger på. Anledningen till varför Ann är lämplig för företaget är dels att det handlar om ett service och bemötande mot kunderna men även att det kräver ett stort ansvar och det räcker (tyvärr) inte bara att man älskar djur. Hon har sedan tidigare jobbat med olika uppdrag för kund och har stor erfarenhet att kommunicera med olika typer av människor. Ann poängterar genom hela intervjun att det är ett stort ansvar att ta hand om någon annans djur och man måste bemöta både fyrbenta och tvåbenta kunder på bästa sätt.

Hundrastning

Det första benen i företaget är tjänsten att rasta andras hundar. Det är ett bra komplement att ha ifall hunden inte gillar att åka iväg till ett hunddagis eftersom det inte passar alla hundar. Ann börjar med att hämta upp en hund på rundan, sedan hämtar hon upp nästa som kommer på tur i ett visst område osv tills hon går med max 4-5 hundar åt gången. Sedan släpper hon av hund nummer ett igen vid dennes hus och sedan nästa osv. Detta gör att rundan blir 30 minuter för varje hund på den totala rundan samt att säkerhetstänket alltid finns med.

Hur fungerar en ny hund i walkinggruppen?

Ann börjar alltid med att träffa ägaren samt hunden i sin hemmiljö, kollar av stämningen och tar reda på så mycket som möjligt. Hon får oftast frågan om vilket hund det är som bestämmer, svaret är enkelt. ”Svaret är alltid jag” med det menar Ann att det är viktigt att hundarna ska lyssna på henne för att allt ska gå så säkert som möjligt. Hon arbetar även med midjebälte samt har oftast sina egna koppel vilket gör att hon kan reglera längden på kopplet för att få det så optimalt som möjligt.

Det är populärt även i Lund. Dock är konkurrensen hög i Lund med all svartmarknad men fördelen med att välja just Sandby Hund- och Husdjursservice är för att det innehar F-skattseddel alltså moms, skatt och Ann har även en försäkring vilket är superviktigt!

 

Katt och smådjurstjänster är något som Ann tror hon är ganska unik med. Hon bedriver även verksamhet genom att åka hem till folk vid semester då hushåll är bortresta. Hon menar på att det inte är många som kanske har familj, släkt eller en vän som har tid eller kunskapen att ta hand om ens djur när man själv är bortrest. Tjänsten innebär att Ann åker hem till katten, ger den mat och samtidigt tittar till andra eventuella djur i hemmet OCH tar in eventuell post. Samtidigt ser det ut som någon är där samt att hon kollar även så att huset ser bra ut. Det är helt enkelt en superbra lösning eftersom katter oftast inte gillar att bli lämnade på pensionat, att just komma hem till katten samt kolla så allt är rätt med huset.

Det tredje benet i verksamheten är inackordering i hemmiljö. Ann kan i mindre skala ta emot hundar som får bo hos henne under semestern för ägaren. Det unika konceptet gör att hundarna får vistas i en hemmiljö nämligen i Anns egna hus. Antingen tillsammans med hennes egna hundar eller så går det att dela av huset så de är i på ena sidan huset och så omvänt. Detta beroende på hur hunden fungerar. Tjänsten är speciellt bra för de hundar som kanske aldrig blivit lämnade på pensionat i hela sitt liv eller helt enkelt inte tycker om att vara på större pensionat. Ann berättar även att hon alltid låter hundarna få komma på besök innan och pratar noga igenom allt med ägaren så hon själv vet hur hunden fungerar. Kundgruppen är oftast redan befintliga kunder men ibland händer det att helt nya kunder utnyttjar tjänsten.

Träningsverksamheten är ett annat ben i Anns företag. Från början har hon varit instruktör inom ridsporten vilket hon tyckte var väldigt roligt men tog även mycket tid.

Träning för hundar driver hon dock lite mindre och intimt och träningar sker endast på förfrågan. Hon hjälper gärna till med det mesta, dock ej problemhundar, ifall man har några problem och hennes egna favorit hund Retriever är alltid extra roligt. Hon kan även hjälpa goda vänner som är uppfödare att placera om hundar som inte riktigt passade i deras nuvarande familjer, då får de bo hos Ann ett tag innan de åker vidare. Anledningen till varför träningen sker i en så liten skala är för att hon vill kunna prestera till 150% vilket endast är möjligt med mindre verksamhet.

Just idag är det tre styckena retrievervalpar som har kommit till Ann för träning tillsammans med sina ägare. Målet med kursen är att lära känna sin valp och få en så bra uppfostran som möjligt med inriktning på jakt och tävling i framtiden. Kursen börjar med en kort kaffe och fikapaus där Ann frågar vad som har gått bra i veckan, ifall de gjort sin läxa. Sedan får ägarna svara, berätta och ställa eventuella frågor innan de går ut till valparna och börjar träna.

Dagens lektion gick ut på att valparna skulle miljötränas genom att gå bra i koppel trots lite störningsmoment. Bland annat innehöll lektionen Anns egna fyra hundar som snällt satt på ett led så valparna kunde gå sick sack mellan. En trevlig syn att se hur väluppfostrade hundar kan bli vid rätt träning.

Ann tycker själv att alla ben i företaget kompletterar varandra väldigt bra. Hon tycker bland annat att det är otroligt roligt att få hjälpa till och hitta lösningar som passar just den personen och hunden. Hennes mål är inte att berätta vad kunderna ska göra utan få dem att tänka och hitta sitt egna sätt att lösa problemen. Det viktigaste är att lära sig hantera sin hund och vet hur just den fungerar.

Vad är det svåraste med företaget?

Ann börjar med att berätta det positiva vilket var att hon fick väldigt mycket hjälp i början genom starta eget bidrag, olika grundkurser etc. Detta gjorde att det svåraste för henne har varit att tiden skall räcka till. För att få igång snacket gäller det att vara framme, prata med folk man träffar och ge ut reklam. Helt enkelt gäller det att vara en bra säljare vilket hon är glad över att hon har med sig som bagage.

Vart är du om 3 år?

Förhoppningvis längre fram är ett kort och summerande svar. Med det menar hon att hennes ambition fortfarande är att ha en enmansföretag. Hon vill hålla företaget på en bra nivå som hon själv kan stå för och att kunderna ska vara nöjda. Efterförfrågan ska fortsatt vara stor. En stor konkurrent är all svartmarknad som utförs främst i Lund med hundrastning. Hon fakturerar mer som ett abonnemang vilket gör att summan ser högre ut än ifall man skulle slå ut det per gång. Sedan räknas det även in skatt och moms i hennes offert vilket är värt att ha i baktanken. Kanske kan tyckas dyrt i månaden men skalar man ner det och kollar per dag är det inte mycket mer pengar.

Vill du läsa mer om Södra Sandby Hund- och Husdjursservice går det bra att gå in på henne Facebook eller hemsida

/Alice Petersson

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • mars

  22mar - 24HeldagÖppet hus med Upside Down

  23mar15:00Musikcafé

  26mar10:00Filmvisning för barn

  Visa fler event
 • Evashembageri
  Lawes
  ssaff
  sörgården
 • smakerosak
  Apoteket
  Ciklid
  Gåiskor
  Nordsjö
  Sprattelgubben
 • Björkelund
  Sparbanken
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  Lasses
  KB Bilservice
  Hund
 • hund O mera
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  Landins Blommor
  Radon
  rauk o reko
  Teknik & Design
  Thells
  UpsideDown
  IBAB
  kropposjal
  Gardinateljen
  Insikt
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)