Sandby autoservice
Lawes
folktandvården
Lawes
Sandby autoservice
folktandvården

Föreningar

Published on oktober 27th, 2018 | by admin

0

Södra Sandby Scoutkårs Vikingaläger

Förra fredagskvällen börjar några av ledarna anlända till Höörs scoutgård för att förbereda inför terminens kårläger. I år har vi temat vikingar.

Aktiviteterna ska förberedas, kläder ska sys och märken ska strykas och mycket som ska planeras på plats. Det är ganska mysigt att träffas så här på en fredagskväll och ladda inför helgens bravader.

Lördag morgon, klockan ringer kl 06.30. Frukost ska intas, de nysydda kläderna ska på och aktiviteterna ska förberedas ute i skogen och runt gården. Det är mycket som ska hinnas på bara ett par timmar, för kl 9 kommer våra scouter.

Under alla aktiviteter under helgen får man följa de två vikingabarnen Tryn och Frigg, 10 och 14 år gamla. Man får se och prova hur det gick till på vikingatiden. Varje patrull fick göra sin egen pilbåge som de sen skulle använda för att skjuta prick med. Inte en helt enkel uppgift. På vikingatiden hade många sköldar för att försvara sig med. Och det fick även våra vikingascouter ha. Men de var tvungna att tillverka sin alldeles egen sköld och måla den som de ville.

Efter varje aktivitet blev man belönad med guldklimpar om man klarat sitt uppdrag. För att kunna förvara dessa guldklimpar på ett bra sätt, behövde varje vikingascout göra sin egen läderpung att förvara dem i. Dessa guldklimpar fick man sen använda i byteshandel på kvällen. Chips och popcorn gick att bytas sig till. Väldigt gott och uppskattat hos de flesta vikingascouter.

Att smida hästskor till sina hästar är något som vikingar säkert behärskade. Våra vikingascouter fick istället prova på att kasta hästsko. Närmst pinnen vinner…

Att kunna göra upp eld är en livsviktig egenskap att behärska som viking. Detta fick våra vikingascouter bevisa att dem kunde genom att först se till så att dem hade tillräckligt med ved i olika storlekar, kunna tända elden, samt hålla den vid liv så pass länge att ett snöre bränns av.

En aktivitet gick ut på att försöka hitta saker som inte tillhörde naturen. Självklart hade två vikingaledare förberett och gömt en massa saker på olika ställen i skogen. Dessa två vikingaledare är extremt duktiga på att gömma saker, för ett par grejor är fortfarande inte återfunna än.

Att ta sig igenom ett ”spindelnät” gjort av sisalgarn kan väl låta ganska enkelt. Men när det hänger fullt med bjällror i nätet som absolut inte fick lov att börja pingla, då blev uppgiften helt plötsligt mycket svårare.

Att flytta vatten kan vara svårare än vad man tror. Speciellt igenom en hinderbana. Med hjälp av kåsor skulle vattnet flyttas från ett ställe till ett annat. Inte helt enkelt att hålla sig torr under denna utmaning.

Pricka en vikingabåt med en ärta. Dessutom med ett blåsrör, låter som en mycket spännande och rolig utmaning. Sen att det va meningen att man skulle pricka små hål i båten, gjorde det hela lite svårare.

Mellan aktiviteterna blev det både lekar och mat. Köket i vikingabyn bjöd på spagetti med köttfärssås, hamburgare och korv stroganoff. Mellan målen blev det en massa annat gott. Det är viktigt att hålla vikingarna mätta och belåtna.

När mörkret började komma på kvällen skulle alla bege sig ut på ett ljusspår. Man får följa ett spår som på olika sätt är upplyst med allt från ljusslingor till lyktor. Att få se en massa figurer upplysta i mörkret i skogen, får en att reflektera över dagens aktiviteter.

Ytterligare senare på kvällen samlades alla runt lägerelden. Där fick vikingascouterna använda sina guldklimpar och byta till sig popcorn och chips. Sen satt alla och sjöng och mös runt elden.

Efter detta va det läggdax för alla våra trötta vikingascouter. Alla hade gjort iordningmed madrasser och sovsäckar i dem olika rummen. Och ganska snart va det tyst i stugan.

På söndagen blev det en turnering där både vikingascouter och vikingaledare/föräldrar var delaktiga. Allt från hoppa säck till samarbetslekar.

Jag tror att det va många nöjda och trötta barn som åkte hem på söndag eftermiddag…

Jag längtar redan till nästa kårläger!!

/Maria Lundkvist, Ordförande Södra Sandby Scoutkår

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • februari

  17feb09:00- 12:00Sportlovsschack

  17feb09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  17feb09:30- 12:00Kom igång med tekniken - iphone/ipad, Android eller Doro

  Visa fler event
 • ICA
  ssaff
  Kompas
  Evashembageri
 • smakerosak
  Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
  Sprattelgubben
 • JH Reklam
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
 • Lasses
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
 • Landins Blommor
  PP mekanik
  kropposjal
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  Teknik & Design
  UpsideDown
  IBAB
  rauk o reko
  Radon
  Thells
  hund O mera
  Insikt
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)