Sandby autoservice
Lawes
folktandvården
Lawes
Sandby autoservice
folktandvården

Företag

Published on januari 3rd, 2020 | by admin

0

Södra Sandby Stenungsbageri slår upp dörrarna

I ett ruskigt regnväder slog Södra Sandbys café återigen upp portarna. In i värmen välkomnades fikasugna och nyfikna kunder, många hade kommit speciellt för att testa det nybakade levainbrödet. 

Anledningen till nyöppnandet är att Södra Sandby Café & Konditori (tidigare Evas Hembageri) bytt både namn och ägare. Den nye ägaren heter Paul Ficard. Paul har arbetat på bageriet i många år och berättar att han känner sig riktigt hemma i lokalerna. 

Pauls bästa grenar är croissanter och surdegsbröd, något som tagit honom långt i tävlingar. De två senaste åren har han kommit på tredje respektive andra plats i Årets Bagare. Paul berättar att ett av tricken är att baka i stenugn, vilket också gjort att det nya namnet på bageriet blev just “Södra Sandby Stenugnsbageri”. 

Utbudet på bageriet kommer till en början vara sig ganska likt från föregående år. Paul berättar att recepten till stor del kommer vara de samma, fast han är noga med vilka råvaror han använder sig av. Det ska vara riktigt smör i croissanterna, mjölet i bakverken kommer från småskaliga kvarnar (för den som är nyfiken finns sorterna uppradade i fönstret) och chokladen är av finaste sort. Paul förklarar att han kommer att fortsätta sälja nygräddat bröd av flera olika sorter men nu med surdegsbas. Hans egna croissanter och pain au chocolat-bröd kommer alltid finnas för den som känner sig sugen! 

Dörren slås upp hela tiden, nya gäster kommer in för att sedan gå ut med händerna fulla med stora limpor och bakverk. En av dem var Maria som kommit till bageriet speciellt för att testa levainbrödet och kardemummabullarna “Det är jättespännande med lite nytt sortiment” säger Maria innan hon ger sig tillbaka hem för att provsmaka allt med sin familj. 

/Fanny Dellenbo

Bild från Sandby Konditori & Cafe

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  29jan18:00- 19:15Föreläsning – Träning vid diabetes typ II!

  30jan09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  30jan14:00Torsdagscafé

  Visa fler event
 • ssaff
  Evashembageri
  ICA
  Kompas
 • Sprattelgubben
  smakerosak
  Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
 • Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  JH Reklam
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  KB Bilservice
 • rauk o reko
  Teknik & Design
  Insikt
  UpsideDown
  Landins Blommor
  PP mekanik
  kropposjal
  hund O mera
  Gloriosa
  Gröna Kiosken
  Radon
  Thells
  Gardinateljen
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)