Lawes
folktandvården
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
folktandvården

Företag

Published on januari 3rd, 2020 | by admin

0

Södra Sandby Stenungsbageri slår upp dörrarna

I ett ruskigt regnväder slog Södra Sandbys café återigen upp portarna. In i värmen välkomnades fikasugna och nyfikna kunder, många hade kommit speciellt för att testa det nybakade levainbrödet. 

Anledningen till nyöppnandet är att Södra Sandby Café & Konditori (tidigare Evas Hembageri) bytt både namn och ägare. Den nye ägaren heter Paul Ficard. Paul har arbetat på bageriet i många år och berättar att han känner sig riktigt hemma i lokalerna. 

Pauls bästa grenar är croissanter och surdegsbröd, något som tagit honom långt i tävlingar. De två senaste åren har han kommit på tredje respektive andra plats i Årets Bagare. Paul berättar att ett av tricken är att baka i stenugn, vilket också gjort att det nya namnet på bageriet blev just “Södra Sandby Stenugnsbageri”. 

Utbudet på bageriet kommer till en början vara sig ganska likt från föregående år. Paul berättar att recepten till stor del kommer vara de samma, fast han är noga med vilka råvaror han använder sig av. Det ska vara riktigt smör i croissanterna, mjölet i bakverken kommer från småskaliga kvarnar (för den som är nyfiken finns sorterna uppradade i fönstret) och chokladen är av finaste sort. Paul förklarar att han kommer att fortsätta sälja nygräddat bröd av flera olika sorter men nu med surdegsbas. Hans egna croissanter och pain au chocolat-bröd kommer alltid finnas för den som känner sig sugen! 

Dörren slås upp hela tiden, nya gäster kommer in för att sedan gå ut med händerna fulla med stora limpor och bakverk. En av dem var Maria som kommit till bageriet speciellt för att testa levainbrödet och kardemummabullarna “Det är jättespännande med lite nytt sortiment” säger Maria innan hon ger sig tillbaka hem för att provsmaka allt med sin familj. 

/Fanny Dellenbo

Bild från Sandby Konditori & Cafe

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • april

  8apr11:00- 12:00Språkcafé

  10apr14:30- 17:30After föris

  13apr09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  Visa fler event
 • ICA
  Kompas
  Evashembageri
  ssaff
 • Sprattelgubben
  Gåiskor
  Ciklid
  Nordsjö
  smakerosak
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  Tors Plåt
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
 • Insikt
  Thells
  Gröna Kiosken
  Radon
  PP mekanik
  Gardinateljen
  rauk o reko
  kropposjal
  UpsideDown
  IBAB
  Landins Blommor
  Teknik & Design
  hund O mera
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)