Lawes
folktandvården
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
folktandvården

Folket

Published on november 22nd, 2018 | by admin

0

Södra Sandbyryttaren med OS som drömmål

Saga Wahlman är tjejen som är uppvuxen och bott alla sina 20 år i Södra Sandby! Hon tävlar för Flyinge HSK och är aktiv i såväl dressyr, hoppning och terräng. Hon har representerat Sverige vid nordiska mästerskapen 2016, varit med och tagit bronsmedalj vid lag SM och blivit individuell 4:e placerad på SM i grenen fälttävlan. 

I stallet har Saga just nu främst 3 hästar hon rider regelbundet varje dag. Hennes häst med mest rutin har gått unghäst-VM med sin tidigare ryttare Therese Viklund. Mocca S.E(27), (SWB, sto, f 2004, e Saigon-Palermo, uppf Kamilla och Torkel Svensson, äg Kamilla Svensson) heter hästen och kallas till vardags bara för Mocca och har funnits i stallet i snart 2 år. Saga beskriver själv Mocca som en ”racer”-häst som älskar att arbeta.

Sagas egna stjärna och som hon just nu tävlar högst med i hoppningen heter New Morning (SWB) men kallas till vardags för Måra. Hon började rida hästen när den var 3 år gammal och tillsammans har de startat upp till 1.20m . Sagas mål med Måra inför 2019 är att starta 1.30m tillsammans. Som fyraåring gick Måra bland annat breeders i Flyinge och kom på 6:e plats.

Den yngsta stjärnan i stallet heter Coldplay (SWB) och är uppfödd av Sagas mamma Annica Wahlman. Saga beskriver Calle som han kallas till vardags för lite mesig och ängslig för det mesta. Men hon tror att han kommer bli en riktig stjärna när han mognat till sig. Om det blir tillsammans med Saga eller en ny ryttare återstår och se.

I somras blev Saga skånsk mästare med hästen Curassier bland Young riders. Hästen är även den uppfödd av Annica Wahlman men ägs idag av Katla Bernroth. Det var även tillsammans med Curassier som hon representerade Sverige vid Nordiska mästerskapen.

Men Sagas intresse för fälttävlan började redan på ponny och hon har blivit skånsk mästare på ponny också. Det var när familjen köpte ponnyn Spookie som Sagas intresse öppnades upp för grenen. Tidigare ryttare berättade att ponnyn hade gått lag-SM vilket gjorde att Saga själv ville prova hoppa terräng. Allt efter fler terrängträningar växte passionen för grenen och efter det var hon fast. Saga beskriver att det ger en stor adrenalinkick att ställa sig i startfållan innan terrängmomentet. När hon sedan går i mål är det antingen  med lycka över att klarat ritten ifall det gått bra eller såklart en stor besvikelse ifall det inte gått som planerat.

Högsta drömmen är att inom grenen hoppning få rida OS. När den dagen kommer vet hon inte men ingen dröm är för stor. I stallet står också hästen Cascada, som är uppfödd av Annica och väntar på att snart få bli igångsatt efter sin period som avelssto. Saga tror starkt på att Cascada är ett framtidsämne som kommer kunna gå långt i hoppningen då hon hoppar bäst av hästar i stallet just nu. I boxen bredvid finns det några månader gamla fölet Beyoncé som hon äger och där framtiden får avgöra vad som händer.

Saga Wahlman är alltså tjejen med många bollar i luften, eller flertalet hästar som tävlas och tränas regelbundet, med målet i sikte; att rida OS 20XX.

/Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  10dec10:00Filmvisning för 1-3 åringar

  11decHeldagJulspel

  11dec10:00Föräldrafika

  Visa fler event
 • ICA
  Kompas
  ssaff
  Evashembageri
 • Ciklid
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  Nordsjö
 • Länsförsäkringar
  Tors Plåt
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Hund
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • Gardinateljen
  PP mekanik
  Radon
  Insikt
  rauk o reko
  kropposjal
  Teknik & Design
  Gloriosa
  UpsideDown
  hund O mera
  Landins Blommor
  IBAB
  Thells
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)