Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Föreningar

Published on september 21st, 2017 | by admin

0

Stormästare på besök hos SK Sandlöparen

I måndags fick SK Sandlöparen, byns schackklubb, finbesök på träningen. Stefan Brynell, en stormästare i schack med flera tunga vinster i bagaget, kom nämligen på besök och gav de unga schackspelarna tips och inspiration. Då fyra av de äldre schackspelarna i klubben ska åka ända till Island för att tävla i helgen kunde inte tillfället valts bättre.

När jag kommer in i lokalen är de yngre schackspelarna fortfarande i full gång med sina parti. Stefan Brynell går runt mellan dem och stannar då och då för att kolla eller tipsa om något finurligt drag. Samtidigt börjar de äldre trilla in – snart drar nämligen deras träning igång. Jag letar nyfiket upp de fyra killarna som ska till Island och frågar dem ivrigt hur de känner inför helgen. De verkar förväntansfulla men möjligtvis lite nervösa också. Simon Sjö, som inte verkar riktigt lika nervös som de andra, förklarar dock att det känns som det brukar göra inför alla andra schacktävlingar de varit med på och att det bara är kul. De berättar att de fick chansen att åka på tävlingen, där de kommer möta de bästa lagen från hela norden, efter att ha kommit två i Skollags-SM. Några av dem har kollat upp sina motståndare på internet och konstaterar att de är duktiga och väldigt högt rankade.

När träningen drar igång önskar jag de fyra killarna, Olof, Jakob, Anton och Simon, lycka till och sätter mig i kanten av salen. Stefan Brynell, som tydligen har åkt runt på en hel del schackklubbar och skolor genom åren, samlar självsäkert de engagerade ungdomarna framme vid projektorn. Han använder sig av en schacksimulation för att visa olika drag och problemlösningar man kan använda sig av och de cirka tio schackspelarna räcker ivrigt upp handen på varenda fråga han ställer. För mig utgör de många begreppen och taktikerna en ny värld – inte visste jag att det fanns så mycket att kunna om schack! Trots min bristfälliga förståelse blir jag, liksom övriga i rummet som faktiskt spelar schack, inspirerad av Stellans genomgångar.

I fikapausen pratar jag med Claes, tränare i schackklubben, som även han ska med till Island i helgen. Han är förväntansfull inför den stora tävlingen och glad över att Stefan Brynell kunde vara med på veckans träningar. Sen jag, som en del av er säkert minns, besökte SK Sandlöparen senast har de blivit fler i klubben men Claes försäkrar mig om att nya både spelare och tränare alltid är varmt välkomna att gå med.

Vill du läsa mer om SK Sandlöparen och om hur man går med? Kolla in deras hemsida HÄR!

Resultaten kan ni sedan följa HÄR

/Emmy Odeskog

 

 

 

 

 

 

 

 

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  21jan15:30- 16:30Bokfika för barn

  23jan10:00Föräldrafika

  23jan11:00Språkcafé

  Visa fler event
 • ssaff
  sörgården
  Evashembageri
  Lawes
 • sprifarbiken
  Nordsjö
  smakerosak
  Gåiskor
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Apoteket
 • Södra Sandby församling
  Björkelund
  JH Reklam
  Sparbanken
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
 • Gardinateljen
  Landins Blommor
  IBAB
  Teknik & Design
  Insikt
  Gröna Kiosken
  UpsideDown
  kropposjal
  hund O mera
  Radon
  Gloriosa
  rauk o reko
  Thells
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)