Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Bygden

Published on oktober 3rd, 2016 | by admin

0

Sveriges främsta ryttare i Flyinge

I en spännande omhoppning på söndags eftermiddagen avgjorde Volkswagen´s Grand Prix hoppning i Flyinge. Det blev snävare svängar och högre tempo allt utefter som tiden gick. Under helgen var det elittävlingar på Flyinge Kungsgård anläggning och Flyinge Hästsportklubb(HSK) stod som värd. Det var Sveriges elitryttare som tävlade om 50 tusen i prispengar. 

Flyinge indoor kallas också evenemanget som lockar Sveriges toppryttare till ridhuset i Flyinge. Evenemanget startade i torsdag med en inledande regional 1,10m höjd som uppstart på tävlingen. Dom flesta klasser hölls på nationell nivå och det var totalt 951 starter som gjordes. För Flyinge går show och sport hand i hand. På lördagskvällen var det auktionen Flyinge Open Sales som genomfördes av PS Flyinge & Partner.

Elitklassen nämligen Volkswagen Grand Prix i samarbete med Länsförsäkringar gick på 1.50m nivå. Det var kval på lördags eftermiddagen och på söndagen gick finalen. I finalen var totalt 26 som startade och alla gjorde det med bravo. Det var en svår och teknisk bana som krävde koncentration och uppmärksamhet. Med tolv hinder och totalt 15 språng var 6 st ekipage felfria. Det blev en omhoppning med precision till det yttersta. Prischecken var nämligen 50 tusen kronor. Jacob Hellström gick först ut i omhoppning, med en snäv sväng till hinder nummer två satte han nollan och en snabb tid på 35,47 sek. Efterföljande ekipage försökte sätta en lika bra runda men klarade inte riktigt att hålla noll fel på samma tid och slutade med 4 respektive 8 fel. Segrande kunde sedan Jacob rida in och ta emot diverse priser och hyllning. Jacob visste att det var några riktigt snabba ekipage efter honom i omhoppningen så han försökte spara in på tiden och ta några snäva svängar, i slutet safade(tog det säkra före det osäkra) han lite men det ledde till seger ändå. Ett snyggt ärevarv med dom 7 placerade i klassen kom efter prisceremonin.

Efter 1.50 finalen hyllades ingen mindre än Peder Fredricson i ridhuset. Efter sin strålande presentation som enda felfria ekipaget genom hela OS och en 2 plats i OS dubbade hela publiken Peder. Det var ett snyggt ärevarv till applåder ifrån publiken Peder blev hyllad. Peder växte upp i Flyinge som barn tillsammans med sin bror Jens som också tävlar på elit nivå. Numera bor Peder ute på Österlen och driver sin hästverksamhet med sin Fru Lisen Bratt-Fredricson.

 

Fem snabba om sporten:

1, Ridsport utövas av en halv miljon svenskar.

2, En av de största sporterna för personer med funktionsnedsättning.

3, 886 klubbar finns det i Sverige

4, Inom alla grenar utom voltige tävlar män och kvinnor – pojkar och flickor – mot varandra på samma villkor.

5, Ridning erbjuder något för alla. Du väljer själv intensitet i träningen.

 

Vill du själv börja på rida finns det super bra ridskolor i närheten! Gå in på ridsport.se och läs mer om denna underbara sport. 


peder

Peder Fredricson och H&M Carat Desier

ww ww2

Stephanie Holmén och Cash In

ww3

Karin Martinsen och Quantos

t1

Jacob Hellström & Happy Day Ter Putte

t2

Peder Fredricson hyllad av publiken!

t3

Flyinges egna storkar. Storkar är en symbol för Flyinge kungsgård.

/Alice Petersson

 

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • oktober

  19okt13:00Öppet Hus i Garaget, Byahuset

  22okt10:00Filmvisning för 1-3 åringar

  23okt10:00Föräldrafika

  Visa fler event
 • ssaff
  Lawes
  Evashembageri
 • Gåiskor
  Sprattelgubben
  Ciklid
  Nordsjö
  smakerosak
 • Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  JH Reklam
 • Lasses
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
 • Radon
  PP mekanik
  Gardinateljen
  IBAB
  rauk o reko
  Thells
  kropposjal
  Teknik & Design
  Landins Blommor
  hund O mera
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  UpsideDown
  Insikt
 • Gilla oss gärna :)