Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi

Föreningar

Published on mars 9th, 2018 | by admin

0

Teater på Trycket: ”Ingen bindningstid”

Vi blir varm välkomnande av Teater Tryckets medverkande i deras senaste uppsättning “Ingen bindningstid.” Här dras vi in i den svenska midsommar värmen och flyr bort från det mörka snöovädret utanför. Glädje och idyll skuggas av bråk och hemligheter, vi tas på en fartfylld resa genom denna relaterbara dramaturgi som bjöd på många skratt.

De hela utspelar sig på ”mutterön” på självaste midsommarafton. Där möter vi paret som handlingen kretsar kring. Med solsken och gröna skogar kring huset Jan Högström varit med och snickrat ihop, kan det inte vara något annat än idyll – eller?
Vi får under en och en halv timme möta alla de tio olika karaktärerna från ensemblen då bjuder de på sång och skämt som orsakar många skratt.

Vi frågar Petra Kvist, som har regisserat och komponerat musikalen, om vad som gav henne idén. Hon svarar att hon är fascinerad av relationer och har därmed fokuserat mycket på dynamiken mellan rollerna snarare än en dramatisk handling. Relationsdrama går också hem hos alla åldrar. Regissören jämför föreställningen med den populära serien ”Skam” som även den har en handling baserad på relationer. Ett viktigt budskap, säger Petra, är att ”Livet är för kort för att inte vara vänner.”
Petra säger också att hon inte vill att föreställningen ska framstå som buskis. Det kan vara roligt, men inte tramsig, säger hon.

Petra berättar att det var hon som kom med första idén, men att tillsammans har de sen improviserat fram de olika scenerna. Vi märker snabbt att Petra har en tydlig vision hur hon vill att resultatet ska bli. I slutet av pjäsen kan man se det, när hon stolt blickar ut över sina medarbetare.

Efter att ha skjutit upp premiären pga sjukdom har dagen äntligen kommit. Den 10 mars, Lördag, klockan 18.00 öppnas dörrarna till byahusets teaterscen på Lundavägen 2. Du har 7 chanser på dig att uppleva denna musikaliska pjäs då den även visas den 17 och 18 mars samt 7, 8, 14 och 15 april – samma plats och samma tid.

Allt som allt är de nöjda med sitt resultat, än så länge, och hoppas att Sandbyborna också kommer uppskatta föreställningen. Vi håller med dem. I detta kalla marsväder får ni nu en chans att, om endast för en kväll, fly till den svenska högsommaren vi alla känner och älskar.

/Ylva Sundström & Thea Kindblom


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • oktober

  18okt11:00- 12:00IT-träff biblioteket

  18okt13:00Underhållning Träffpunkten

  22okt18:30FC Rosengård - Piteå FC

  Visa fler event
 • Lawes
  ssaff
  sörgården
  Evashembageri
 • Nordsjö
  Sprattelgubben
  sprifarbiken
  Ciklid
  smakerosak
  Apoteket
  Gåiskor
 • Teknik & Design
  JH Reklam
  Tors Plåt
  Björkelund
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
 • Hund
  Lasses
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
 • Landins Blommor
  Insikt
  Gloriosa
  IBAB
  Centrumgrillen
  PP mekanik
  hund O mera
  rauk o reko
  Radon
  Salongprofilen
  Thells
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  UpsideDown
  kropposjal
 • Gilla oss gärna :)