ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Bygden

Published on juni 30th, 2017 | by admin

0

Tingsek tillbaka i hembyn

Under gårdagskvällen kunde man i Södra Sandby höra ljudet från en konsert. En person vittnar om att de hörde ljudet ända upp till Assarhusaområdet vilket är en bra bit från där konserten höll hus. Men det var en underbar kväll som bjöd på regn, skratt och härlig musik. Tingsek var nämligen tillbaka i sin hemby och höll en spelning tillsammans med Sommar i Lund under torsdagskvällen.

Tingsek är född och uppvuxen i Södra Sandby och under kvällen berättade han många fina historier från sin barndom i byn. Bland annat berättar han om hur han och hans kompisar hyrde källarlokalen i biblioteket som replokal och betalade 200kr i månaden. Han berättar hur han och hans kompisar hade en gemensam nyckel och brukade öva under kvällarna. Men han lyfter även upp fritidspersonal och föräldrar som har gett honom och andra barn i byn chansen att lära sig spela instrument. En av människorna han tar upp är Kenneth Nordstrand som han berättar var en av de personerna som höll till i Byahuset på fritids och lät barnen komma dit varannan vecka för ”rockkällaren” som lärde ”kidzen” att spela instrument.

Tingsek börjar kvällen med att fråga publiken om hur många som gick på Killebäckskolan eller har gått där. Sedan frågar han med skämt i rösten hur många som bor på Blåvingevägen. Han skämtar med att han kan komma med många många fler och säger gång på gång att han gråter så sjukt det är att vara tillbaka i sin hemby. Tingsek berättar att hans farfar byggde ett hus i Södra Sandby som sedan hans far växte upp i. Han berättar även att hans far skulle ha fyllt 65 år i onsdags och spelar sedan låten Where you gonna go som handlar om hans relation till sin pappa.

Magnus Tingsek som han heter är 38 år gammal. Han har länge varit i USA och jobbat som producent åt andra artister men han berättar ikväll att han tycker det är skönt att va tillbaka i Sverige och jobba med sin egen musik men även spela ihop med sitt band. Han presenterar även bandet under kvällen. En som får lite extra uppmärksamhet är hans livskärlek och bästa kompis Sara Lehmann som tillsammans har ett barn. Han berättar- ”när man hittar sitt livskärlek och sin bästa kompis som har en otrolig sångröst, då måste man ju ändå bara anställa”. Och så blev det, nu är hon bakgrundssångare.

Tingsek fick sitt stora genomslag 2006 med låter World of its own. Det har gått bra sedan dess. Idag stannade hela publiken på ca 1100 människor trots ösregn i intervaller. Tingsek är en populär själ i Södra Sandby och vi är glada att han ville komma och spela!

/Alice Petersson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  25aug - 26aug 2519:00aug 26Grisfest

 • sörgården
  Woody Bygghandel
  ssaff
  Lawes
  Evashembageri
 • sprifarbiken
  Apoteket
  Gåiskor
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  Sparbanken
  Björkelund
  Tors Plåt
  Teknik & Design
  JH Reklam
 • Lasses
  Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
 • kropposjal
  IBAB
  Gardinateljen
  Salongprofilen
  hund O mera
  Radon
  Thells
  Landins Blommor
  rauk o reko
  UpsideDown
  PP mekanik
  Gröna Kiosken
  Insikt
  Gloriosa
  Arborist
  Centrumgrillen
 • Gilla oss gärna :)