ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Bygden

Published on oktober 26th, 2017 | by admin

0

Tjejkväll till förmån för barncancerfonden

I tisdags var det återigen dags för Tjejkväll i Södra Sandby – ett projekt som Towe Andersson nu drivit i hela elva år. Alla pengar hon tillsammans med både lokala företag och bybor får in går oavkortat till Barncancerfonden. I våras landade slutsumman på så mycket som 19 300 kr – denna gången hoppas Towe på ännu mer!

Det var ett år sen jag sist besökte tjejkvällen, men det ser sig ändå ganska likt ut inne i föreningsgårdens lokaler. Samma förväntansfulla stämning, samma glada Towe och samma stora mängd intressanta utställare från bygden. Längs salens väggar står de redan uppradade med allt möjligt på borden framför sig. Bullar, blommor, hudvård, mössor, hypnos, kläder, serviser – här finns allt!  Towe berättar att många av dem är nya, till exempel Landins Blommor, Evas Hembageri och FotSinne. Hon förklarar också att hon varje gång försöker få med så många nystartade företag som möjligt och på så sätt ge dem en chans att synas.

Efter att Towe gjorde ett inlägg om den stundande kvällen i facebookgruppen ”Sandbykollen” för några veckor sedan fick hon en mängd meddelanden från både företag och privatpersoner som ville hjälpa till. ”Det var så himla kul, jag skrev ju bara att vi önskade sponsorer, och jag fick från så många företag men också privatpersoner – någon som svarvade skålar, någon som sydde hemma och mycket mer”. Hon visar glatt upp bidragen som nu ligger på vinstbordet till vilket lotter kommer säljas under kvällen. Ett annat väldigt uppskattat bidrag kommer från före detta årskurs 6 på Byskolan här i byn. När de slutade i våras skänkte de nämligen hela sin klasskassa, så mycket som 1100kr, till Tjejkvällens insamling för Barncancerfonden.

Salen fylls så småningom med kvinnor i alla åldrar och stämningen är på topp. Ingegärd Nilsson, som jag träffar på i vimlet, berättar att hon varit på Tjejkvällen flera gånger tidigare och tycker att det är väldigt kul. ”Det är en fantastiskt grej som gör stor nytta!” säger hon och ler stort. Hennes vänner nickar instämmande. Och mycket riktigt finns det ett stort intresse för Tjejkvällen bland byns kvinnor; så många köper biljetter att de måste delas upp i två olika insläpp.

Påväg hem går jag förbi Linnérs Mat där de står vid ingången och bland annat bjuder besökarna på fika som dem, tillsammans med Coop, sponsrar kvällen med. Jenny, som står bakom bordet, ger mig en kopp varm soppa att äta på på vägen vilket passar bra i den mörka höstkvällen. Towe är upptagen med att få allting att flyta på, men jag hinner ge henne en liten hejdå-vink innan jag går. Efter allt arbete som hon har lagt ner både hoppas jag och vet att kvällen kommer bli en succé. Hur mycket pengar de får in återstår att se, men att vi i Södra Sandby tillsammans kan göra stor skillnad tycks Tjejkvällen lyckas bevisa gång på gång – och jag skulle inte tro att detta blir något undantag!

/Emmy Odeskog

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  24jan13:00- 14:00Språkcafé

  25jan09:30Filmvisning

  25jan12:30- 13:30Linners Mat - Träffpunkten

  Visa fler event
 • sörgården
  Evashembageri
  ssaff
  Lawes
  Woody Bygghandel
 • sprifarbiken
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  Ciklid
  Nordsjö
  Ryttare & häst
  smakerosak
 • Södra Sandby församling
  Teknik & Design
  Tors Plåt
  JH Reklam
  Björkelund
  Sparbanken
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
 • Thells
  Landins Blommor
  Centrumgrillen
  Salongprofilen
  Gardinateljen
  Gloriosa
  Arborist
  PP mekanik
  hund O mera
  IBAB
  rauk o reko
  Radon
  kropposjal
  Insikt
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)