Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Företag

Published on november 6th, 2017 | by admin

0

Träffa Nyföretagarcentrum i Lund – Varför då?

Mitt eget företag, Södra Sandby Hund- och Husdjursservice (SSHH), startades i mars 2016 och jag hade i uppstartsskedet en hel del kontakt med Nyföretagarcentrum. Att helt kostnadsfritt kunna få tips och idéer, ekonomisk och juridisk rådgivning, hjälp med affärsplanen och inte minst inspiration var guld värt för mig – man famlar ju en hel del i början innan man hittar rätt!

Jag har sedan dess haft regelbunden kontakt med Nyföretagarcentrum.  Har genomgått deras mentorprogram men också deltagit i frukostmöten, nätverksträffar och en del annat – utbudet är stort!

När jag nåddes av informationen att affärsrådgivare från Nyföretagarcentrum Lund skulle finnas på plats i byn en gång i månaden blev jag jätteglad och bokade direkt in ett möte.

Varför då undrar ni kanske? Jag är väl igång med mitt företag, räknas väl inte längre som nyföretagare?  Vad har jag för nytta av dem då?

Som jag ser det är LNC något man kan ha nytta av både i uppstartsfas, när ens företag är under uppbyggnad och som etablerad företagare. Att vara egenföretagare innebär ju att man arbetar mycket på egen hand, man är ensam helt enkelt.  Mitt mentorprogram är avslutat och mitt företag är fortfarande i en uppbyggnadsfas.  Jag kände att det vore bra att få det där perspektivet ”utifrån” som bara någon annan kan ge som inte är lika involverad som jag.

Tänker jag rätt? Missar jag något? Vad kan jag bli bättre på och vad kan jag göra bättre? Hur för jag företaget framåt härifrån? Har jag en realistisk målsättning? Är den bolagsform som jag har idag det ideala när jag växer? Hur mycket VILL jag växa? Ni kanske känner igen er – frågorna är många!

Fick snabb respons på min förefrågan och har nu träffat Gabriel Olsson, VD för Nyföretagarcentrum Lund. Att få diskutera mitt eget företag och få höra vad han tyckte om mina tankar och idéer för att vidareutveckla företaget , det var verkligen bra – och gissa om jag fick både inspiration och konkret hjälp! LNC har sammantaget en enorm kunskapsbank och ett brett kontaktnät och jag kan verkligen rekommendera mina företagarkollegor i byn att utnyttja den fina möjlighet vi fått genom att de t o m kommer till oss. Så…bara att boka helt enkelt!

/Ann Sommarin

Länkar:

Hund & Husdjursservice

Lunds Nyföretagarcentrum – Sandby

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  25aug - 26aug 2519:00aug 26Grisfest

 • Lawes
  Evashembageri
  Woody Bygghandel
  sörgården
  ssaff
 • smakerosak
  Gåiskor
  Ciklid
  Apoteket
  sprifarbiken
  Sprattelgubben
  Nordsjö
 • Björkelund
  Tors Plåt
  Sparbanken
  JH Reklam
  Teknik & Design
  Södra Sandby församling
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
 • Landins Blommor
  Salongprofilen
  Arborist
  UpsideDown
  PP mekanik
  Gröna Kiosken
  Centrumgrillen
  Insikt
  hund O mera
  Thells
  rauk o reko
  IBAB
  kropposjal
  Radon
  Gloriosa
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)