ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Företag

Published on november 6th, 2017 | by admin

0

Träffa Nyföretagarcentrum i Lund – Varför då?

Mitt eget företag, Södra Sandby Hund- och Husdjursservice (SSHH), startades i mars 2016 och jag hade i uppstartsskedet en hel del kontakt med Nyföretagarcentrum. Att helt kostnadsfritt kunna få tips och idéer, ekonomisk och juridisk rådgivning, hjälp med affärsplanen och inte minst inspiration var guld värt för mig – man famlar ju en hel del i början innan man hittar rätt!

Jag har sedan dess haft regelbunden kontakt med Nyföretagarcentrum.  Har genomgått deras mentorprogram men också deltagit i frukostmöten, nätverksträffar och en del annat – utbudet är stort!

När jag nåddes av informationen att affärsrådgivare från Nyföretagarcentrum Lund skulle finnas på plats i byn en gång i månaden blev jag jätteglad och bokade direkt in ett möte.

Varför då undrar ni kanske? Jag är väl igång med mitt företag, räknas väl inte längre som nyföretagare?  Vad har jag för nytta av dem då?

Som jag ser det är LNC något man kan ha nytta av både i uppstartsfas, när ens företag är under uppbyggnad och som etablerad företagare. Att vara egenföretagare innebär ju att man arbetar mycket på egen hand, man är ensam helt enkelt.  Mitt mentorprogram är avslutat och mitt företag är fortfarande i en uppbyggnadsfas.  Jag kände att det vore bra att få det där perspektivet ”utifrån” som bara någon annan kan ge som inte är lika involverad som jag.

Tänker jag rätt? Missar jag något? Vad kan jag bli bättre på och vad kan jag göra bättre? Hur för jag företaget framåt härifrån? Har jag en realistisk målsättning? Är den bolagsform som jag har idag det ideala när jag växer? Hur mycket VILL jag växa? Ni kanske känner igen er – frågorna är många!

Fick snabb respons på min förefrågan och har nu träffat Gabriel Olsson, VD för Nyföretagarcentrum Lund. Att få diskutera mitt eget företag och få höra vad han tyckte om mina tankar och idéer för att vidareutveckla företaget , det var verkligen bra – och gissa om jag fick både inspiration och konkret hjälp! LNC har sammantaget en enorm kunskapsbank och ett brett kontaktnät och jag kan verkligen rekommendera mina företagarkollegor i byn att utnyttja den fina möjlighet vi fått genom att de t o m kommer till oss. Så…bara att boka helt enkelt!

/Ann Sommarin

Länkar:

Hund & Husdjursservice

Lunds Nyföretagarcentrum – Sandby

 

 

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  19nov16:00- 19:00Blodbussen

  22nov11:00- 12:00IT-träff biblioteket

  22nov14:00Pianokonsert med modern klassisk musik

  Visa fler event
 • sörgården
  ssaff
  Evashembageri
  Lawes
 • Sprattelgubben
  Ciklid
  Nordsjö
  smakerosak
  Gåiskor
  sprifarbiken
  Apoteket
 • Södra Sandby församling
  Sparbanken
  Länsförsäkringar
  Tors Plåt
  Björkelund
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
  Lasses
 • Radon
  UpsideDown
  Teknik & Design
  Thells
  Gardinateljen
  IBAB
  hund O mera
  rauk o reko
  kropposjal
  Gröna Kiosken
  Insikt
  Gloriosa
  Landins Blommor
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)