ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Föreningar

Published on oktober 5th, 2016 | by admin

0

Träningens Dag

Vi brukade alltid möta de där rödklädda friskismänniskorna på väg ut i omklädningsrummen när jag var yngre och klar med fotbollsträningen. Jag förstod aldrig riktigt vad de var de sysslade med – bara att de fick använda bastun och inte vi. Men efter att nu i söndags, några år senare, fått hänga med på inte bara ett pass utan en hel Träningens Dag i deras regi förstår jag att Friskis&Svettis har mycket mer än så att erbjuda.

Dagen drog igång med ett träningspass och lokalen fylldes till bredden av musik, energi och träningsglädje. Ledarna höll tillsammans ett varierat träningspass med inslag av både konditionsträning, styrketräning och rörlighetsträning. Övningarna som alla gjordes till och i takt med musiken kunde både vara på mattor, i rörelse genom lokalen eller på stället.

Något som utmärker Friskis&Svettis är just den allsidiga och genomtänkta träningen som jag fick se mycket av i det här passet. Men en annan sak som verksamheten står för är träningsglädje. ”Det där speciella leendet vinner över alla jag-borde-tankar. Träning driven av dåligt samvete blir sällan kul, regelbunden eller långvarig” skriver de om sin filosofi.

frisk2

Efter träningspasset bjöds det på tilltugg, mingel och en liten föreläsning om träning och hälsa i lokalen bredvid. Även här pratades det mycket om att hitta glädjen i träningen och att anpassa den efter sin egen individuella nivå. ”På våra pass är man alltid välkommen att göra precis så lite eller så mycket som man orkar och vill” säger Marie Sandgren som har fungerat som funktionär här i Sandby sedan 2012. När jag frågade henne och några av de andra funktionärerna vilka passen och verksamheten riktar sig till så svarade de att de riktar sig till alla och att de har, och uppmuntrar, ett stort ålderspann.

Dagen avslutades med ännu ett pass och den här gången var det intervaller som gällde. Inger Hansson, en av deltagarna, berättar att hon hoppas att det anordnas fler sådana här dagar och att intresset för det växer. Hon tränar själv på Friskis&Svettis tre gånger i veckan sedan sex år tillbaka, framförallt för att det är roligt men också för att man behöver röra på sig.

Fyra dagar i veckan håller Friskis&Svettis träningspass i Byskolans idrottslokaler här i byn. Är du intresserad av att själv prova på att träna med dem? Information om vilka pass som hålls här men också i Dalby, Genarp och Veberöd hittar du HÄR!

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta Anette Björkman direkt på anebj78@gmail.com!

/Emmy Odeskog

 

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • oktober

  19okt13:00Öppet Hus i Garaget, Byahuset

  22okt10:00Filmvisning för 1-3 åringar

  23okt10:00Föräldrafika

  Visa fler event
 • Lawes
  ssaff
  Evashembageri
 • Nordsjö
  smakerosak
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  Ciklid
 • JH Reklam
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
  Hund
 • hund O mera
  PP mekanik
  rauk o reko
  Teknik & Design
  Thells
  UpsideDown
  Insikt
  Gröna Kiosken
  IBAB
  Gardinateljen
  kropposjal
  Landins Blommor
  Gloriosa
  Radon
 • Gilla oss gärna :)