Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Bygden

Published on mars 1st, 2018 | by admin

0

Trygghetsmöte med flera idéer

Det har väl inte undgått att det varit oroligt i byn på senare tid och diskussionerna har därför varit många i byn om vad man kan göra åt det. Dan Andersson på Fritid Sandby tog därför initiativet till ett möte där man gemensamt för byn kunde diskutera möjligheter men även att diskutera vad som redan görs. Inbjudna var Nattvandrarna, fältgruppen och polisen, som beskrev mer om vad som händer och hur man hanterar det. Fast det var lite av snökaos, så hade mötet samlat över 70 besökare däribland även Lunds kommunalråd Philip Sandberg (L) som var på plats med stort intresse.

Flera var på plats och en grupp som är aktiva på nätter och kvällar är Nattvandrarna. Nattvandrarna är frivilliga vuxna som vandrar runt i byn för att helt enkelt synas och att vara behjälpliga till framför allt ungdomar. Vanligtvis är man ute 4 gånger per år och vandrar i byn, men man kan vandra både mer och mindre, allt är en tillgång. Nattvandrarna är till exempel publikvärdar, besöker Tvedöra på sommaren och mycket mer. Ett bra exempel är nattadoppet som du kan läsa mer om HÄR.

 

natt

Mer om Nattvandrarna hittar ni HÄR

 

Johan Sundberg, som är närområdespolis var på plats och berätta hans syn på det hela. Johan som är stationerad i Dalby ansvarar för Södra Sandby och han sa att det tyvärr är en tråkig utveckling just nu och att det har varit svårt att nå fram till ungdomar, som är de som faktiskt stör mest i byn. Det är till absolut största delen byns egna ungdomar som gör det oroligt i byn. Vi har jättetrevliga och ordentliga ungdomar i byn och det är en mindre grupp som faktiskt gör det oroligt.

Polisen har bra koll på vem, men det är som sagt svårt att nå fram. Därför vill man även att alla hjälps åt. Det kan bara vara att man tar kontakt med ungdomar som man känner, helt enkelt hälsar och pratar med varandra och tipsar polisen vad som har hänt.

Det var en kulm 2016 och 2017 är faktiskt lite lugnare berättar Johan. Just nu är det oroligt i flera byar och vi är på plats och bevakar.

Tips tar Johan gärna emot på 0768-717608, som är hans tjänstemobil. Skicka gärna sms och alla tips behandlas som anonyma. Vi kommer väldigt snart även lägga upp en egen flik på denna hemsida för vår polis här i Sandby, så där kan ni sen hitta kontaktuppgifter.

Flera föreningar och privatpersoner kom med tips under kvällen. Bland annat berättade Sandby träningscenter om sin verksamhet, som finns i byahuset, gärna hjälper till. De har kampsport som tex thaiboxning, gym och fitness finns på deras program. De välkomnar fler unga att prova på.

Mer information om Sandby Träningscenter hittar du HÄR

 

Frivilliga motorcykelkåren, var också på plats. De kör tex Enduro på Revingefältet och det har många ungdomar som får utlopp för sin energi. Man har hela spannet från ungdomar som kör för skoj upp till elitåkare.

Om det finns intresse så är man alltid välkommen att kontakta dem. Du hittar mer information HÄR

 

Kvällen fortlöpte med att diskutera lokala problem och lösningar. Tända upp mer utebelysningar på skolor, stänga av fria wifi som drar till sig, garageprojektet (se HÄR) och mer. Kvällen avslutades med en god tillförsikt om ett lugnt Sandby och att det är vi själva i Sandby som med vårt engagemang faktiskt gör Sandby till den trevliga by det är.

Fritid Sandby hittar ni HÄR

 

/ Jan Malmgren

 

 

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  19aug13:40- 18:40Blodbuss

 • ssaff
  sörgården
  Lawes
  Evashembageri
 • Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  smakerosak
 • Tors Plåt
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  Länsförsäkringar
 • Lasses
  Hund
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
 • Insikt
  Gloriosa
  Landins Blommor
  rauk o reko
  kropposjal
  Thells
  PP mekanik
  Radon
  Teknik & Design
  Gardinateljen
  IBAB
  Gröna Kiosken
  hund O mera
  UpsideDown
 • Gilla oss gärna :)