Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Hästar

Published on juli 16th, 2018 | by admin

0

Ung ryttartalang från flyinge

Under veckans gång har Falsterbo Horseshow gått av stapeln. En publikfavorit på Falsterbo Horseshow är Falsterbo Hunting Presented by Vellinge Kommun som går över båda vanliga banhoppningshinder och sedan rider ryttarna ut en runda i skogen och hoppar även terränghinder. Snabbast och med minst fel vinner. I år är även startfältet späckat med VM-aktuella ryttare med bland annat Niklas Lindbäck som tävlar för Flyinge Hästsportsklubb. En annan yngre ryttare är Moa Nordfjäll som är 19 år i september och bor i Flyinge, hon tävlande för Flyinge HSK. Moa har bland annat varit med och tagit lag EM-brons på ponny 2015.

Moa äger just nu två storhästar som hon tävlar terräng på internationell nivå med. Att få rida Falsterbo Hunting har länge varit en dröm för Moa. Hon har sedan hon varit liten suttit och kollat på huntingen. Hon har aldrig tidigare ridit i Falsterbo och gör därför sin debut i den fartfyllda huntingen. Moa känner stor press över att få tävla mot de VM-nominerade ryttarna men hon ser mer tävlingen som en kul grej och lägger ingen större vikt över sina motståndare.

Hästen Moa har med sig heter Eligius Key men kallas till vardags Linus. Linus är en valack född 2001 och har tidigare gått 2 * terräng med sin tidigare ryttare. Moa berättar att han är väldigt taggad på terrängen och att terrängmomentet absolut är hans favorit moment i fälttävlan. Moa har ridit valacken sedan 2016.

Hennes nästa stora tävling för säsongen är nere i Holland och sedan kommer hon avsluta nere i Frankrike. Sedan har Moa också en 7 åring som hon hoppas kommer kunna gå 2 * innan säsongen är slut. Så för Moas del kommer mycket handla om att satsa på 7-åringen i framtiden. Moas högsta dröm är att få rida ett OS och fortsatt dröm är att få fortsätta tävla internationellt och ta allt steg för steg.

Moa slutade på en 6 plats och var där av fjärde bästa svensk i startfältet.

/Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juli

  25jul13:30- 15:30Prova på basket

  25jul17:00- 21:00Sommarkvällar för ungdomar

  29julHeldagSommarhäng på Södra Sandby friluftsbad

  Visa fler event
 • Lawes
  ssaff
  sörgården
  Evashembageri
 • Nordsjö
  Ciklid
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Gåiskor
 • Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  JH Reklam
  Tors Plåt
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
  KB Bilservice
 • Landins Blommor
  kropposjal
  Thells
  PP mekanik
  Gardinateljen
  IBAB
  rauk o reko
  Insikt
  Gloriosa
  UpsideDown
  hund O mera
  Radon
  Gröna Kiosken
  Teknik & Design
 • Gilla oss gärna :)