Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Bygden

Published on maj 3rd, 2018 | by admin

0

Valborg

Södra Sandbyborna beger sig ut för att ännu ett år fira Valborgsmässoafton tillsammans som arrangeras av Lions. Kvällens firande börjar med ett nervkittlande ankrace – gummiankor – i Sularpsbäcken. Hela Sandby följer ankorna från start till mål i ett stort följetåg, vuxna som barn. Efter en kvart av spänning och hejande nådde äntligen den första ankan mål. Den lyckliga vinnaren kommer att få 5000 kr i pris. Även de ankor som kom tvåa och trea får en prissumma på 2500 kr, fjärde, femte och sjätte 1500 kr och slutligen vinner nio till finalister 500 kr var.

Vi beger oss nu till var det ännu inte tända bålet befinner sig. Medans vi väntar bjuder några av killebäckskolans elever på skönsång. Efter många väl framförda låtar uppmanar Christoffer Holmgren publiken att sjunga med i tredje versen av ‘Nu grönskar det’ som avslutning. Skolkören är dock inte bara här för att sprida vårglädjen, utan också för att uppmärksamma den insamling de har startat inför årets Gambia-resa för niondeklassarna, som anordnas av KultÅKrock. Efter allsången stiger Emma Högberg fram och håller ett gripande tal om våren.

Under Emmas tal tänds bålet till slut. Sandby blickar upp mot de höga lågorna och för en stund tänker ingen på de regn som faller från den gråa himlen. Bredvid den stora elden finner vi grillar där korv och marshmallows säljes. Stämningen är hög och ännu en Valborgsmässoafton har passerat med goda minnen. Hoppas din Valborg var lika glädjefylld som den i Södra Sandby var.

/Ylva Sundström och Thea Kindblom

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  21jan15:30- 16:30Bokfika för barn

  23jan10:00Föräldrafika

  23jan11:00Språkcafé

  Visa fler event
 • sörgården
  Evashembageri
  Lawes
  ssaff
 • sprifarbiken
  Apoteket
  Ciklid
  Gåiskor
  smakerosak
  Nordsjö
  Sprattelgubben
 • Sparbanken
  Björkelund
  Tors Plåt
  JH Reklam
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
  Hund
 • Radon
  Gardinateljen
  rauk o reko
  hund O mera
  PP mekanik
  Gröna Kiosken
  Thells
  Teknik & Design
  UpsideDown
  IBAB
  kropposjal
  Landins Blommor
  Insikt
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)