ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Bygden

Published on maj 3rd, 2018 | by admin

0

Valborg

Södra Sandbyborna beger sig ut för att ännu ett år fira Valborgsmässoafton tillsammans som arrangeras av Lions. Kvällens firande börjar med ett nervkittlande ankrace – gummiankor – i Sularpsbäcken. Hela Sandby följer ankorna från start till mål i ett stort följetåg, vuxna som barn. Efter en kvart av spänning och hejande nådde äntligen den första ankan mål. Den lyckliga vinnaren kommer att få 5000 kr i pris. Även de ankor som kom tvåa och trea får en prissumma på 2500 kr, fjärde, femte och sjätte 1500 kr och slutligen vinner nio till finalister 500 kr var.

Vi beger oss nu till var det ännu inte tända bålet befinner sig. Medans vi väntar bjuder några av killebäckskolans elever på skönsång. Efter många väl framförda låtar uppmanar Christoffer Holmgren publiken att sjunga med i tredje versen av ‘Nu grönskar det’ som avslutning. Skolkören är dock inte bara här för att sprida vårglädjen, utan också för att uppmärksamma den insamling de har startat inför årets Gambia-resa för niondeklassarna, som anordnas av KultÅKrock. Efter allsången stiger Emma Högberg fram och håller ett gripande tal om våren.

Under Emmas tal tänds bålet till slut. Sandby blickar upp mot de höga lågorna och för en stund tänker ingen på de regn som faller från den gråa himlen. Bredvid den stora elden finner vi grillar där korv och marshmallows säljes. Stämningen är hög och ännu en Valborgsmässoafton har passerat med goda minnen. Hoppas din Valborg var lika glädjefylld som den i Södra Sandby var.

/Ylva Sundström och Thea Kindblom


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  27sep11:00- 12:00IT-träff biblioteket

  27sep15:00- 16:30After school

  28sep13:00Filmklubben

 • Evashembageri
  sörgården
  Woody Bygghandel
  ssaff
  Lawes
 • smakerosak
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  Apoteket
  Gåiskor
  sprifarbiken
 • JH Reklam
  Björkelund
  Tors Plåt
  Teknik & Design
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
 • Lasses
  KB Bilservice
  Hund
  Qvists Glasmästeri
 • Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  rauk o reko
  UpsideDown
  Insikt
  Landins Blommor
  Gloriosa
  IBAB
  kropposjal
  hund O mera
  Arborist
  Radon
  Centrumgrillen
  PP mekanik
  Salongprofilen
  Thells
 • Gilla oss gärna :)