Bilbengtsson
Lindgren
Sandby autoservice
folktandvården
Lawes

Företag

Print listing Save listing in PDF

Lunds Kommuns Fastighets AB

Adress:
Södra Sandby, Sverige
Beskrivning:

Om LKF

LKF

Lunds Kommuns Fastighets AB bildades 1947 och har sedan dess varit ett helägt kommunalt bolag. Vår huvudsakliga uppgift är att erbjuda lundaborna kvalitativa bostäder till en rimlig kostnad.

I samverkan med Lunds kommun ska vi medverka till att tillgodose bostadsbehovet i kommunen. Vårt uppdrag är att förvärva, äga, bygga och förvalta fastigheter eller tomträtter med bostäder, affärslokaler eller kollektiva lokaler.

Vi ska erbjuda lundaborna bostäder av god kvalitet i god miljö och till rimlig hyra och samtidigt se till att planering och nyproduktion anpassas till efterfrågan. Under de kommande sju-åtta åren planerar vi att bygga cirka 1 800 nya hyresrätter och målet är att färdig ställa 250 – 300 lägenheter per år

Vi har bostäder i Lunds stad, Stångby, Dalby, Södra Sandby, Veberöd, Genarp och Revinge. Totalt äger och förvaltar vi nästan 9 000 bostadslägenheter, vilket är cirka 40 procent av alla hyresrätter i kommunen. Detta innebär att 15 000 – 20 000 lundabor har sitt hem hos oss.

Utöver bostäder äger vi också flertalet av kommunens äldreboenden, stadsdelscentrum som Fäladstorget, Linero centrum och Karhögstorg med handel och service samt attraktiva affärslokaler i Lunds centrum.

 

Varmt välkomna!

Contact Information
Mejl: info@lkf.se
Telefon: 046- 35 85 00
Hemsida:
Kategori:   
Tagglista:         

Back to Top ↑
 • Evashembageri
  Kompas
  ssaff
  ICA
 • Ciklid
  Nordsjö
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  smakerosak
 • Björkelund
 • KB Bilservice
  Hund
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
 • Arborist
  MWbygg
  Allatidershudvård