Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Bygden

Published on juli 23rd, 2021 | by admin

0

Hoppborgskul i byn

Förra året slog coronapandemin hårt mot alla möjliga fritidsaktiviteter och liknande. Därför har inte bara kommunen utan även staten bestämt sig för att ge ett extra bidrag till just fritids södra sandby för att se till att barn och unga i byn har något att göra under sina lediga dagar. Ett exempel på vad föreningen har valt att göra med pengarna fick vi uppleva idag. 

Så fort vi anländer vid fotbollsplanen bakom killebäckskolan möts vi av mängder med olika hoppborgar och annat kul. Efter en liten stunds letande bland lekande barn så hittar vi en ansvarig för projektet, Måns Nilsson. Vi ställde några frågor angående evenemanget och såhär lät det:

Vem är det som anordnar aktivitetsdagen?

“Det är fritids södra sandby som ansvarar idag”

Finns det planer på fler liknande aktiviteter i sommar?

“Ja! En hel del har redan skett men absolut kommer det fler tillfällen. På våran instagram @fritidsandby lägger vi upp ny info varje vecka med olika aktivieter som det finns att ta del av. Dessutom kan man hitta lite större evenemang på Lund.se vid evenemangskalendern. Där kan man även se vad som sker i närliggande kommuner t.ex Veberöd och Dalby”

Vilken är målgruppen för dagens evenemang?

“Självklart är vem som helst välkommen men vår rekomenderade ålder är 6-16. Självklart får man komma även om man är äldre eller yngre också. Vi har tillochmed en hoppborg anpassad för mindre barn så att man kan komma hit hela familjen”

För att tillägga vill måns även förtydliga att de har fått statligt stöd för att kunna anordna fler gratisaktiviteter i sommar. Vår rekommendation är att ni kikar in södra sandby fritids instagram HÄR (länka jan) för att hitta mer kul att göra i sommar!

/Oskar Dellenvall och Gustav Knutsson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  17aug14:00- 15:00Familjeteater -Bockarna Bruse

  22aug16:00- 17:00Säsongspresentation från Malmö Opera

  28aug18:00- 19:10Sommarkyrka och Metropolis Big Band

 • ICA
  Stenugn
  Kompas
 • Gåiskor
  Ciklid
  Nordsjö
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
  Lasses
  smakerosak
  Sprattelgubben
 • Gloriosa
  IBAB
  Kreativa blomster
  hund O mera
  Radon
  Gröna Kiosken
  Thells
  Gardinateljen
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)