Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Föreningar

Published on september 26th, 2021 | by admin

0

Unga talanger i byn

När vi går in genom dörren till Garaget, Tryckets lokal, den stormiga torsdagskvällen möts vi av ett varmt sorl från förväntansfulla gäster. Även i år har det blivit dags för talangkväll i byn. En möjlighet för sandbys ungdomar att visa upp sina talanger och känna sig uppskattade. Längst bak i lokalen fanns en kiosk där man kunde köpa något gott att äta eller dricka under kvällens gång. Rösterna tystnar och Emilie, medlem i kulturföreningen går upp på scen. Vi får ett varmt välkomnande och en snabb introduktion av vad kvällen har att ge.

Kvällen inleds av Malte Killeslätt. Han bjöd på ett förtrollande jazznummer på saxofon som verkligen fångade publiken. Mot slutet av hans framträdande klappade alla i lokalen i takt till musiken. Rummet fylldes av jubel och applåder när han steg av den upplysta scenen.

Precis som talangkvällen i fjol, var Tryckets alldeles egna teaterförening med på scen med fantastiska sketcher. Först ut var Majken, Alva och Ebba som iscensatt en vanlig dag i en parketingvakts liv. Både böter och skratt delades ut i lika mängd. En liten ledtråd, mot slutet täcktes scenen i p-böter. Ett fantastiskt framträdande som inkuderade både skådespelare och publik. Sketchen lämnade en god och lättad stämning i rummet även efter att de tre talangerna lämnat scenen.

Efter en lång och ljuvlig applåd från publiken var det dags för kvällens yngsta talang att briljera på scen, och det kan man verkligen säga att han gjorde. Numret satt både hans flagg-kunskaper och minne på test. Nelson Hjelm, bara åtta år imponerade stort med sina kunskaper. På ynka 5 minuter rabblade han upp 50+ flaggor utan paus. Riktigt bra jobbat av honom.

Likt förr årets show deltog David Westergård med fantastiskt pianospel. Han lyckas verkligen fånga publikens uppmärksamhet på ett sätt vi aldrig sett förr. När hans uppträdande är över kan man knappt höra vad han säger eftersom att applåderna fyller hela lokalen, men hans nöjda leende säger allt vi behöver veta.

Under kvällens gång bjöds det på detta och mycket mer. Är ni intresserade av att få ta del av framtida talangkvällar så borde ni hålla ett öga öppet för eventuell info.

Trycket är glada att meddela att det snart är dags för en ny talangkväll. Förhoppningsvis ska detta äga rum i April, och tanken är att fortsätta varje termin. Till nästa gång uppmuntrar Trycket även äldre talanger att komma och uppträda. Så om du eller någon du känner har en alldeles speciell talang, då är det bara dags att börja öva. Nästa gång kanske det är du som står på scen.

Om du skulle vara  intresserad att stötta Trycket så att de kan anordna fler roliga tillställningar går det att bli medlem. 200kr för vuxna och 50kr för personer upp till 18 år.

Information om Trycket och deras evenamang finner du HÄR

/Gustav Knutsson & Oskar Dellenvall


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  Inga event

 • Stenugn
  Kompas
  ICA
 • Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • Hund
  Lasses
  KB Bilservice
  smakerosak
  Qvists Glasmästeri
  Sprattelgubben
 • Gardinateljen
  Gloriosa
  Radon
  Gröna Kiosken
  Kreativa blomster
  IBAB
  PP mekanik
  Thells
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)