Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Kultur

Published on maj 8th, 2022 | by admin

0

Barnteater på Trycket

Lördagen den 7 maj var det dags för andra föreställningen av uppsättningen ”Grisen i skogen”. Det är en teater för barn som spelades på Trycket i Södra Sandby. Teatern visades i Tryckets garage och hade ganska få publikplatser.

Innan teatern började fick man hitta sina platser till bakgrundsljuden av fåglar som kvittrade. När platserna var fyllda stängdes dörren och teatern drog igång. Ut bakom kulisserna kom åtta ungdomar.

Teatern handlade om en utflykt till skogen med karaktärer som dels inte alls var vana vid skogen och några få som visste mycket samt trivdes väldigt bra där. Lite senare i pjäsen kom en vuxen karaktär in och förde pjäsens historia framåt.

I pjäsen fanns även musik som framfördes av en av ungdomarna samt den vuxna karaktären. 

Teatern involverade barnen i publiken genom att fråga om dem såg t.ex ett speciellt djur och liknande. Det tyckte barnen om. Pjäsen var inte särskilt lång för att passa barnen. Storyn var aldrig långtråkig och levererade bra detaljer som höll publiken intresserad. 

Två av personerna som spelade är även med i styrelsen för trycket. Emelia Kourmouli samt Helene Högström Salomonsson. Resten av skådespelarna är “lokala” ungdomar främst från Södra Sandby. Ansvarig för manuset är Petra Kvist. Lilla teatern, som gör uppsättningar för barn, har funnits i två år under Emelias ledarskap. 

Jag pratade lite med Emelia och fick reda på att hon har skådespelat hos trycket sen tio år tillbaka, med undantag för pausen hon gjorde under gymnasiet. Idag är Emelia 22 år och leder tryckets barnteater.

Sammanfattningsvis en händelserik och intressant teaterföreställning där publiken fick uppleva vikten av goda gärningar och vänskap.

/Ida Vendelbo


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juli

  5jul14:00- 15:20Hardeberga Sommarcafé med musikunderhållning

  6jul10:00- 10:33Barnteater: Gul - ful eller kul?

  6jul13:00- 14:00För Barn: Rytm, sång och hålligång

  Visa fler event
 • ICA
  Kompas
  Stenugn
 • Gåiskor
  Nordsjö
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • KB Bilservice
  Lasses
  Sprattelgubben
  Hund
  Qvists Glasmästeri
  smakerosak
 • Kreativa blomster
  PP mekanik
  Radon
  hund O mera
  IBAB
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  Thells
 • Gilla oss gärna :)