Lawes
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Lawes

Kyrkan

Published on oktober 1st, 2020 | by admin

0

Bästa dagen i veckan

Inget regn kan stoppa trädgårdscafeet. Det första man ser när man går upp för backen mot församlingshemmet är ett stor vitt tält fullt med aktiva konversationer. När jag kommer närmare märker jag hur tältet är fullt med människor som pratar om vardagen och livshistorier. 

När jag kommer dit får jag ett varmt välkomnande av Agneta Ljungberg. Hon berättar lite om trädgårdscafeet och bland annat vilken bra respons de fått. Eftersom många aktiviteter ligger nere på grund av covid-19 har trädgårdscafeet lockat dit sig många av Södra Sandbys äldre invånare. Agneta berättar att varje vecka kommer det 30-40 personer för att delta i fikandet. Hon berättar även att till och med några har sagt till henne att detta är den bästa dagen på veckan. 

Jag frågar om hur hennes tankar är om trädgårdscafeets framtid. 

-Som det ser ut nu vill vi köra oktober ut. Men sen är det framförallt vädret som får bestämma och restriktionerna. 

Jag pratar även med Karin som är en av besökarna. Hon berättar för mig hur detta är ett väldigt bra tillfälle att träffa andra och ha konversationer. Karin säger också att man måste påminna sig själv ibland att hålla avstånd, men att det är en mycket bra stund i veckan.  Jag frågar henne hur hennes vardag blivit påverkad av covid-19 och hon berättar att det har rullat på bra. Karin är nöjd med att spendera sin tid i kyrkan och nu trädgårdscafeet. 

Niclas Loive som också är en av de ansvariga berättar för mig om förändringarna i kyrkan.. Han berättar att det stora bekymret för många som besöker kyrkan handlar om att vara inomhus. Det är många som inte vågar gå på gudstjänster och andra tillställningar i kyrkan. För att kunna göra det så bra för alla har de börjat ha promenad-samtal. Istället för att sitta i ett trångt rum känner sig personen mer bekväma att gå en promenad. 

I kyrkan har varannan rad stängts av och personer som släpps in är max 50 styckna. För de som fortfarande inte känner sig trygga har Niclas berättat att de försöker hålla kontakten genom telefon. 

För att liva upp vardagen för både äldre och yngre kan ni komma till Trädgårdscafe på onsdagar, 14.00-15.30. 

Det kommer pågå oktober ut eller så länge vädret tillåter. 

/ Elsa ArphAbout the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  17aug14:00- 15:00Familjeteater -Bockarna Bruse

  22aug16:00- 17:00Säsongspresentation från Malmö Opera

  28aug18:00- 19:10Sommarkyrka och Metropolis Big Band

 • Kompas
  ICA
  Stenugn
 • Nordsjö
  Gåiskor
  Ciklid
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • smakerosak
  Hund
  Sprattelgubben
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
 • hund O mera
  Gardinateljen
  PP mekanik
  Gloriosa
  Kreativa blomster
  Radon
  IBAB
  Gröna Kiosken
  Thells
 • Gilla oss gärna :)