Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Kommun

Published on augusti 30th, 2021 | by admin

0

Biblioteket öppnar igen

Nu slår biblioteket upp portarna igen, i nybyggda lokaler mitt i centrum. Det nya biblioteket har utformats till en ljus lokal med högt i tak. Väggarna är vita och från taket hänger små svarta lampor. Stilen känns modern och har drag från både minimalism och industriell stil. Lokalen har något större golvyta än det gamla biblioteket, men i med en mycket öppen planlösning får färre hyllor plats och därmed färre böcker.

Många som kommer in utbyter några ord med bibliotekarierna och uttrycker lovord om hur fint det har blivit. Bibliotekarierna själva hoppas på att det nya läget gör att fler besöker biblioteket och tror att närheten till resten av centrum ökar de spontana besöken.

Sedan i maj i år har sandbyborna fått klara sig utan bibliotek, då det gamla stängde. Inför stängningen hjälpte flera låntagare till med att ta hem böcker över sommaren för att underlätta vid flytten. Engagemanget var stort och tillsammans lånade vi över 4300 böcker, motsvarande 110 flyttlådor!

Biblioteket har nu även återgått till öppettiderna som var innan de begränsades på grund av ökad smittspridning. För den som vill komma tidigt på morgonen eller sent på kvällen finns även “mer öppet”. Då kan man som besökare gå in i lokalen utan att personalen finns på plats, med hjälp av sitt bibliotekskort. Behörighet får man efter att ha skrivit under och lämnat in ett avtal.

Än återstår några detaljer att slutföra i den nya lokalen och officiell invigning med musik och författarbesök blir det lördagen den 18 september. Schema för dagen: https://folkbiblioteken.lund.se/-/sodra-sandby-bibliotek-flyttar-till-nya-lokaler 

/Fanny


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  21sep10:00Filmvisning

  23sep11:00Bokcafé

  23sep19:00Talang i byn

  Visa fler event
 • ICA
  Stenugn
  Kompas
 • Nordsjö
  smakerosak
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
 • IBAB
  Kreativa blomster
  hund O mera
  Thells
  PP mekanik
  Gloriosa
  Teknik & Design
  kropposjal
  Radon
  UpsideDown
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)