Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Kommun

Published on december 10th, 2016 | by admin

0

Busslinje 166 läggs om

Från och med imorgon, den 11 december, kommer busslinjen 166 som går mellan Södra Sandby och Lund att läggas om. Orsaken till förändringarna är att de länge omtalade spårvägarna i Lund ska börja byggas. Syftet med de nya linjerna, däribland linje 166, är att de inte ska behöva läggas om eller förändras under byggets gång samt att spårvagnarna inte ska behöva trängas med bussar på Sankt Laurentiigatan och Lundalänken när bygget väl är klart. ”Ambitionen är att behålla linjernas körvägar under hela byggtiden och därmed göra det så enkelt som möjligt för alla som reser.” skriver Skånetrafiken på sin hemsida.

Förändringarna i busslinje 166 gäller körvägen mellan Solbjer och Lund C vilket innebär att hållplatserna BMC, LTH, Ideon och Höjdpunkten utgår förklarar Skånetrafiken på sin hemsida. Linjen kommer istället gå via rondellerna vid Ericsson och Baxter. De nya hållplatserna på linjen är Ridhuset på Getingevägen i anslutning till Kemicentrum och Brunnshög V på Solbjersvägen.

Förändringarna i busstrafiken har fått blandade reaktioner. När ämnet togs upp på Facebook för några veckor sedan reagerade många i kommentarsfältet på hur förändringarna försvårar vägen till jobbet för alla de sandbybor som jobbar i Ideon området. Det fanns även en oro över om de redan överbelastade rondellerna kommer att kunna ta emot ännu mer trafik. Samtidigt kommer den nya busslinjen att ta resenärerna snabbare till Lund C och hållplatserna därefter vilket underlättar för de vars skola eller arbete ligger mer centralt.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  3dec15:00- 16:30Engers Julkonsert

  4dec12:00- 15:00Loppis på Trycket

  4dec - 12dec 412:00dec 12Loppis trycket

  Visa fler event
 • Stenugn
  ICA
 • Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
 • Södra Sandby församling
  eb blommor
  JH Reklam
 • Sprattelgubben
  smakerosak
  Lasses
  Hälsocenter
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
 • IBAB
  hund O mera
  Gloriosa
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  Radon
  Kreativa blomster
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)