Lawes
folktandvården
Sandby autoservice
folktandvården
Lawes
Sandby autoservice

Skolan

Published on februari 15th, 2017 | by admin

0

En länk mellan lärare, personal och elever

Under onsdagsförmiddagen hölls idag elevråd på Killebäckskolan. Elevråd har funnits under hela tiden på skolan och det är en grupp elever ifrån alla årskurser som deltar. I varje klass finns det 2-3 elevrådsrepresentanter som representerar just deras klass på mötena. Representanterna är som en länk mellan personal på skolan och eleverna.

Det är fullsatt runt konferensrummet klockan 10,00 på Killebäckskolan. Viggo Rönnmar är ordförande och går själv i årskurs 02. Han har varit ordförande i lite mer än ett år och är ständigt aktiv i rådet. Det är bland annat han som sköter bokning av rum, kontakt mellan elevrådet och rektorn men även sätter upp mötena. På mötet finner vi elever från årskurs 03-01or. För er som förvirras av dom nya namnen har nu årskurserna 7,8 och 9 ersatts med barnens födelsedatum för att göra det enklare administrativt.

Dagens möte hade bara några punkter att ta upp och det gick snabbare än vanligt att hålla i mötet. Vi kan exempelvis jämföra med förra gången som tog lite mindre än en timme medan det idag bara tog 25 minuter. Men trots ett kort möte var det viktiga saker som tog upp. Bland annat den ständiga frågan om vattenmaskiner på skolan. Vattenmaskiner har pågått underhålla läsåret och är något eleverna jobbar med att försöka få till skolan, förhoppningsvis placeras frågan på rektorns bord tills nästa möte. Innan har det diskuterats om budget och om det verkligen var nödvändigt. En annan sak som återkopplas från förra mötet var brandlarm, skolan har haft problem med elever som satt på brandlarmet med flit. Personalen på skolan har nu satt upp en plan för hur detta ska lösas så elevrådet kan släppa den frågan.

Några nya punkter som kom upp var bland annat toaletterna samt att det snart är ungdomsting. Ungdomsting är något som landskommun anordnar för alla elever i landskommun och är som en samlingsplats. Där kan man diskutera olika ämnen, gå på föreläsningar mm.

På elevrådet är det demokrati som gäller med hjälp av handuppräckning. Elevrådet på Killebäckskolan är elevstyrt vilket innebär att det endast är elever med på mötena. Med undantag när personal eller rektor bjuds in. Elevrådet försöker träffas ungefär 1 gång i månaden och alltid vid klockan 10. Elevrådet är extra bra eftersom det är en länk mellan elever och lärare samt personal på skolan. Elevrådsrepresentanterna är en länk mellan eleverna i respektive klass och elevrådet. Elevrådsordföranden är en länk mellan rektor och elevråd. På detta vis finns det en tydlig länk mellan elever och personal samt att eleverna har en möjlighet att påverka vad som händer på skolan.

/Alice Petersen

 

Fler reportage om Killebäck:

Riset byts ut mot matvete på Killebäckskolan

Välgörenhetslucia på Killebäckskolan

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Kompas
  ICA
  Evashembageri
 • smakerosak
  Gåiskor
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Nordsjö
 • Länsförsäkringar
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
  KB Bilservice
 • PP mekanik
  Radon
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  rauk o reko
  Kreativa blomster
  Thells
  Teknik & Design
  Gardinateljen
  hund O mera
  IBAB
  kropposjal
 • Gilla oss gärna :)