Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Kommun

Published on mars 11th, 2023 | by admin

0

God Morgon Lund lyfte byarna!

Johan Wester var briljant moderator när han ihop med ”God Morgon Lund”, Lunds kommun och representanter från alla de större byarna i östra Lund, lyfte landsbygden!

Ett mycket uppskattat event där gnäll byttes mot ett positivt ”Ett LUND”

Anders Almgren, Dalbybo och Lunds kommuns styrelseordförande, var först ut och påtalade alla de värden som finns i östra delarna av Lunds kommun. Inte bara att vi har Europas bördigaste åkermark utan ett frodande företagsklimat.

Johan Lindström, samhällsplanerare visade upp en kommun som förstår att staden inte ska suga upp landsbygdens resurser utan visa på växelverkan som främjar hela kommunen. En väldigt uppskattad inledning där en gnällig kommentar om floskler, byttes mot positivism att man även lyssnar på behoven utanför stadskärnan.

Som vinnare i flera ”På Spåret”, tog Johan Wester visselpipan och tuffade ut på en gissningstävling genom byarna… Mycket uppskattat med många olika gissningar och kluriga ledtrådar. Byarna har verkligen ett engagemang och näringsliv från spännande unika småföretag till världsledande sådana!

En panel som representerade alla byarna bjöds upp på scenen… vad är den stora utmaningen frågade Johan?

Att kommunen ska söka leverantörer mer lokalt, informera och få byarna att synas mer, underlätta samarbetet med kommunens tjänstemän, var några att svaren från panelen. Men även att byarna själva vågar ta sig in till Lunds stad och påverka.

Samarbeten, samarbeten, samarbeten kan nog sägas vara summeringen för att östra delarna ska lyfta än mer.

Johan avslutade med att bjuda upp Anders Almgren och utmanade honom… om du här och nu ska lova något som du har hört från dagen som ni inte tänkte på innan… att nu jävlar, nu ska vi??

Satsa på HELA östra delarna, inleder Anders… Kanske inte alltid på varje unik by utan på att samla hela området. Kanske som ett helt destinationstänk och visa upp allt fantastiskt som vi har. Kanske ett nytt ”Napa Valley”? 😉

Som svar på den summerade slutmeningen från Johan, hade nog Anders den kommentar som fick flest applåder… 

Skit i Wester satsa på Öster!!

/Jan Malmgren


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  17dec15:00- 16:00Familjeföreställning: Zambomba

 • Stenugn
  ICA
 • Gåiskor
  Ciklid
 • eb blommor
  Södra Sandby församling
 • Hund
  smakerosak
  Hälsocenter
  Sprattelgubben
  KB Bilservice
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • Gröna Kiosken
  Radon
  Gardinateljen
  IBAB
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)