Sandby autoservice
folktandvården
Lawes
Lawes
folktandvården
Sandby autoservice

Företag

Published on november 13th, 2019 | by admin

0

Hälsosamma kostvanor

Hur äter man bra? Vad finns på innehållsdeklarationen när du väljer mat i affären? Är socker ett gift?

Många frågor var det häromdagen i Dalby Tingshus när Kristina Andersson,  näringsfysiolog, föreläsare, författare och känd från Biggest loser, föreläste om våra hälsosamma kostvanor.

Det var Hanna Åberg på UpsideDown, som bjöd in till denna föreläsning som drog fullt hus med 120 åhörare. Hälsa är något som blir viktigare och viktigare i våra stillasittande och ofta stressande jobb. Även att äta rätt kan vara stressande och därför var det uppfriskande med en föreläsning som stack hål på flera myter och även gav enklare råd om hur vi kan må bättre.

Att sluta med pasta och må bättre, behöver ju inte betyda att man mår dåligt av pasta. Plockar man bort pasta så brukar man ju lägga till något annat, till exempel grönsaker. Det handlar i många fall om att långsiktigt ha varierad kost och ändra sina vanor.

Att titta på innehållsförteckningen är alltid bra. Även om vi har lärt oss att E-nummer och tillsatser inte är bra, så är de ofta inte dåliga heller. Tittar man på alla kemikalier i ett blåbär så blir man ju lite rädd… tills man inser att allt är kemi, även ett blåbär.

Ett bra råd som jag inte själv tänkt på är att innehållsdeklarationen är listad i storleksordning. Det som det finns mest av står helt enkelt först. Ett gott råd är helt enkelt att titta efter så bra råvaror som möjligt i det vi köper.

Kristina bjöd på sig själv och lockade till många skratt och gav säkert många aha-upplevelser för alla. 

En mycket givande föreläsning och härligt att se hur lokala företag som UpsideDown engagerar och bidrar till ett mer hälsosamt liv!

/Jan Malmgren

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Evashembageri
  ICA
  Kompas
 • smakerosak
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  Ciklid
 • Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
 • Gloriosa
  Teknik & Design
  Kreativa blomster
  Gardinateljen
  hund O mera
  kropposjal
  Thells
  Gröna Kiosken
  IBAB
  UpsideDown
  Radon
  PP mekanik
  rauk o reko
 • Gilla oss gärna :)