Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Företag

Published on december 17th, 2022 | by admin

0

Hälsocenter startar i Sandby!

Visste ni att det har startat ett hälsocenter på Vinkelhaken i byn? Det är Helena Mossberg som nu drar igång en fantastisk plats för hälsa som heter Vi Hälsocenter!

Hälsa är en av de absolut viktigaste sakerna för oss och ändå brukar vi försumma att ta hand om oss själva, eller hur?

Helena som i grunden är förskolelärare och jobbat med detta sedan 1999, men blev utmattad 2011. Hon utbildade sig vidare inom detta men blev ändå dränerad av jobbet. Efter att ha varit på ett retreat på Österlen kom flera pusselbitar att falla på plats för henne. Detta blev startskottet att utbilda sig inom terapi för högkänsliga. 2020 startades denna utbildning och blev färdig 2021 och under denna period kom insikten att detta skulle bli hennes nya yrke. Med stöd från kollegor och vänner tog hon alltså det stora steget att starta Vi Hälsocenter. 

Som namnet skvallrar om så är det flera personer som specialiserat sig på flera olika tekniker. Hälsa är ju så mycket om man tänker efter. Allt hänger ihop, både fysiskt och psykiskt.

Några exempel på vilka behandlingar som finns:

Yoga är nog något som många hört men kanske inte provat? Ett spännande sätt att både bli bättre fysiskt men även att starta en transformation i sig själv… att hitta de djupare lagren av dig själv.

Terapi för HSP är en av Helenas specialiteter. HSP, eller personer som är mer känsliga för energi än många andra. Alla har vi säkert nån gång tänk på att man känner olika inför olika personer och situationer. Att vara HSP kan innebära stress, trötthet mm, men är också lite av en superkraft då det gör att man också ofta kan bearbeta djupare och plocka upp sådant inte andra ser eller känner. Häftigt är att människor är olika!

Jordning är ytterligare en specialitet som Vi Hälsocenter har. Har ni tänkt på känslan, kanske när man var barn, och man sprang runt barfota i gräset och livet bara var toppen? Varför har vi glömt sådana enkla saker? Att ta av sig de isolerande gummisulorna och sätta fötterna direkt på naturligt underlag och känna? De enklaste vägarna för mer hälsorikt liv är ofta de bästa!

Regndroppsmassage och Vita Flex tekniken är en massage som med 9 olika oljor kan lösa upp olika typer av spänningar, blockeringar och obalanser i kroppen. Regndroppsmassagen som är fjäderlätta fingerstrykningar på ryggen och som  följer ett specifikt mönster ger dig ett härligt välmående.

yogarummet

Helena visar upp det stora rummet där yoga och konferenser ska kunna hållas. Men här ska även Södra Sandbys kampsportsföreningar kunna ha sina aktiviteter som startar efter nyår.

Lokalerna är väldigt mysiga och det har lagts mycket energi på att det ska kännas välkomnande och rofyllt.

Personal:

Helena Mossberg, terapeut, barnyogalärare, regndroppsmassage och jordningsguide. 070 – 249 22 90

Catarina Pettersson, Reikihealing, vägledd meditation i tystnad, tarotläsning. Startar v1 2023. 070-696 07 01

Annika Lundahl, klassisk massage, regndroppmassage, hot stone massage, kristallhealing och chakrabehandling.

Towe Andersson, Kropp & Själ, yoga för pensionärer, från 12/1-2023

Emma Elnertz, kinesiskt medicin, kopping, akupunkturoch lymfmassage. startar januari 2023.

Caroline Elnertz, kroppsterapeut TOTUM, 070-25 97 9

… och flera är redan på väg in!!

ÖPPET HUS!!

4/2 2023 är det öppet hus och prova på med specialerbjudanden så missa inte detta!!

/ Jan Malmgren


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  30jan14:00- 15:30Trivselcaféet Södra Sandby Församling

 • ICA
  Stenugn
 • Gåiskor
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  eb blommor
 • KB Bilservice
  Hund
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Qvists Glasmästeri
  Hälsocenter
  Lasses
 • Gloriosa
  PP mekanik
  Gardinateljen
  Radon
  Gröna Kiosken
  IBAB
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)