Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Kommun

Published on april 28th, 2021 | by admin

0

Hjälp biblioteket att flytta


Södra Sandbys bibliotek ska snart flytta till deras nya lokal nere vid centrum. Nu erbjuder de långlån på deras böcker så att du kan hjälpa dem med flytten. 

Den 11 maj förväntas Sandbys bibliotek att stänga, men inte för gott. De förbereder bara inför flytten till deras nya lokal som håller på att byggas. För att underlätta flytten vill de ha hjälp av alla som kan att flytta deras böcker. Därför erbjuder Sandbys bibliotek långlån på deras böcker. Det innebär att man kan gå ner och låna hem några böcker, läsa ut dem och sedan lämna sedan tillbaka på deras ny lokal när den öppnar. Alla som har ett lånekort kan låna hem så många böcker man önskar. Lånar man 5 eller fler böcker får man även en fin ryggsäck av biblioteket. Det flesta av deras böcker går att låna hem. Böcker som inte tillhör Sandbys bibliotek eller som är reserverade och står i kö går dock inte att låna på långlån.

Biblioteket har just nu bara öppet tisdagar mellan kl. 14-19, och begränsar antalet personer inne i lokalen. Vill man inte gå in i biblioteket och välja böcker berättade Matilde från biblioteket att det går det att kontakta biblioteket. Då plockar de ihop dina böcker och så kommer du och hämtar ut dem. Mer info om detta finns på deras facebook.

Sandbys nya bibliotek kommer ligga på hörnan av den nya byggnaden som byggs nere vid centrum. Går enligt planerna hoppas dem på att det nya biblioteket kommer att öppna någon gång vid slutet av sommaren. Jag frågade också ifall de finns något spännande att berätta om det alldeles nya biblioteket, och Matilde svarade såhär: 

Det nya biblioteket kommer även att vara meröppet, vilket innebär att det finns möjlighet att gå in biblioteket från tidigt på morgonen till sent på kvällen alla veckans dagar.”  Perfekt för alla läsglada i byn. 

Så passa på och låna hem några böcker, och hjälp vårt bibliotek. Vill du veta mer eller har frågor kan du kika in på deras Facebook som även länkar till deras hemsida.

/Gustav KnutssonAbout the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  3dec15:00- 16:30Engers Julkonsert

  4dec12:00- 15:00Loppis på Trycket

  4dec - 12dec 412:00dec 12Loppis trycket

  Visa fler event
 • ICA
  Stenugn
 • Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
  eb blommor
 • Hund
  Sprattelgubben
  KB Bilservice
  Lasses
  smakerosak
  Qvists Glasmästeri
  Hälsocenter
 • Radon
  hund O mera
  Kreativa blomster
  Gloriosa
  PP mekanik
  Gardinateljen
  IBAB
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)