Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Föreningar

Published on oktober 22nd, 2022 | by admin

0

Jazzklubb på Trycket

Under torsdagskvällen var det andra tillfället denna hösten som det annordnades jazzklubb på Trycket. Det bjöds på härlig musik och sång, samt fina solo uppträdanden! Det var endast några få tomma stolar i den charmiga lokalen och bland publiken kunde man hitta både småbarnsfamiljen samt pensionärer. Kulturhuset Trycket i Södra Sandby är en ideelkulturförening som har blivit en fin samlingsplats för dess över 200 medlemmar samt alla andra glada besökare.

Först upp på scen var Bo Nilsson Hot Five. De är originellt en trio bestånede av Bo Nilsson, Mats Dahl samt Rolf Fornhammar men under kvällen gästades de av Mats Josephsson och Ander Orrje ända från Österlen.Tillsammans bildade dessa herrarna Bo Nilsson Hot Five, en härlig grupp som värvade musik och sång med en liten gnutta musikhistoria samt skämt. I slutet av gruppens uppträdande steg Malte Killeslätt upp på scen för att spela Saxofon med gruppen där vi även fick höra solo från honom.

Malte är född 2009 och det gör honom 13 år gammal, men trots detta har han hunnit att spela saxofon i ca 5,5 år. Han kunde inte säga varför eller hur han visste, men han bara gjorde, det föll honom naturligt att välja saxofonen och sedan dess har han hunnit med att uppträda flera gånger. Bland annat inne i lund men även i tex. Ystad. Han sa att han hoppas på att kunna spela inne på Nova eller på olika restauranger i framtiden.

Efter Maltes uppträdande och pausen var det Trion Amorosi som fortsatte underhållningen. I trion ingår Matilda Espmarker, Gunilla Iberer samt Bo Nilsson. Denna trion sjöng kärlekssånger och det blev till och med en opera sång. Trion skapades enligt Matilda Espmarker av en ren slump, Bo och hon hade blivit ihop parade att sjunga vilket väldigt många uppskattade så de ville höra mer av dem. Men enligt Matilda saknades en pianist. Det är då Bo tog kontakt med Gunilla och trion bildades.

av Enikö Svertel


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juni

  26jun14:00- 15:00Sommarcafé på församlingshemmet

 • ICA
  Stenugn
  Veberöds städ
 • Gåiskor
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  eb blommor
 • Hälsocenter
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
 • IBAB
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)