Lawes
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice

Bygden

Published on december 1st, 2019 | by admin

0

Julmarknad

Nu är minsann julen invigd i Södra Sandby! I klart solsken och vindstilla väder hölls under lördagen den traditionsenliga julmarknaden, och vilken succe! På marknadsplatsen som i år var på före detta Sparbanken Skånes parkering stod flera lokala företag och föreningar uppställda. De bjöd på leenden, pepparkakor och tävlingar. Över gatan i Centrumhuset fanns ännu fler. Där ringlade också kön lång till tomten, som satt på en stol och lyssnade på barnens julönskningar. 

Inne i Tryckeriet hölls också julstök. Petra Kvist berättar att de bakat lussebullar, vörtbröd och kokt risgrynsgröt. I den mysiga restauranglokalen samlades fikasugna och de som slog sig ner kunde sedan njuta av musikkårens stämningsfulla jultoner. 

Julmarknaden är en viktig och rolig tillställning för alla lokala handlare och föreningar som engagerar sig. Lions Club Södra Sandby samlar exempelvis in stora delar av sina medel under dagen, som de sedan skänker till behövande både lokalt och värden över. Deras stora paketauktion drog mycket folk. Presenterna har företag i Södra Sandby med omnejd skänkt och många såldes för över 200 kronor. 

Även SSIF fanns på plats med sin stora hoppborg, brandkåren visade upp sin bil och lärde barn att släcka eld, Sprattelgubben höll i fiskdamm, Håriskåpet hade en fiskdamm för vuxna, och scouterna bjöd på stekta krabbelurer, ja listan på medverkande kan göras lång. Vi tackar alla som medverkade och hoppas att det blir minst lika bra väder, arrangemang och stämning nästa år!

/Fanny DellenboAbout the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Kompas
  Stenugn
  ICA
 • Gåiskor
  Ciklid
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Nordsjö
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
  Lasses
 • Kreativa blomster
  hund O mera
  kropposjal
  Radon
  Thells
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  Gloriosa
  IBAB
  Teknik & Design
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)