Lawes
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Lawes

Kommun

Published on juni 16th, 2023 | by admin

0

Killebäckskolan firar 40 år

Onsdagen den 14 juni så var det sommaravslutning på Killebäckskolan, likt inför varje sommarlov, men just denna avslutning var annorlunda. Killebäckskolan firar nämligen 40 år, 1983-2023, och gjorde därför en lite mer pampig avslutning. Det fanns 2 scener där olika uppträdanden skedde samt en balkong med diskjockey. På en av scenerna så uppträdde Magnus Tingsek, som gick ut nionde klass på skolan 1994, tillsammans med Måns Mernsten som är medlem i bandet Damn!. På andra scenen uppträdde elever med allt från K-pop dans till saxofon. Där uppträdde även en av skolans lokalvårdare med brasiliansk kampsport-dansen ”capoeira”. 

Den brasilianska kampsport-dansen Capoeira innehåller markering av slag och sparkar. Det är enligt wikipedia en dans som “karaktäriseras av konstant rörelse, svepande och cirklande slag och sparkar”

Jag pratade även lite med Magnus innan uppträdet där han berättade hur hans tid i Södra Sandby gjort avtryck. Hans tid på Killebäckskolan var en riktig chans för honom att komma in i musiken då han fick mycket tid i musiksalarna, till och med en nyckel till skolan så han kunde spela utanför skoltid! Han beskrev åren på högstadiet som “de åren jag blev den jag är idag”. Tingsek fortsatte berätta hur Södra Sandby som bygd har varit en stor del av hans liv, till exempel alla kvällar på fritidsgårdarna med fritidsledare samt chanserna för honom att spela upp sin musik. Exempelvis så fanns det Rockkällaren – som flöt runt lite på fritidsgårdarna runt om i byn – där de lokala banden fick en chans att spela sin musik. Till sist så frågade jag varför han valde att delta på avslutningen där han svarade “Hur mycket Södra Sandby som by betyder för mig och hur mycket Killebäckskolan betydde så är det en självklarhet att jag kommer hit och spelar”.

Det var en väldigt trevlig avslutning – ett roligt initiativ för att hedra skolans 40 år!

//Ida Vendelbo


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Stenugn
  ICA
 • Ciklid
  Gåiskor
 • eb blommor
  Södra Sandby församling
 • Hälsocenter
  Hund
  smakerosak
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  KB Bilservice
  Sprattelgubben
 • PP mekanik
  IBAB
  Radon
  Gröna Kiosken
  hund O mera
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)