Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Kyrkan

Published on juni 20th, 2022 | by admin

0

Konfirmationsläger

Efter två somrar då vi fått ställa in Konfirmandläger pga pandemin har vi som arbetar med konfirmander längtat efter läger. I år blev det 4 dagar på Ivögården. Intensiva och meningsfulla dagar blev det. Vi hade tur med vädret och ett gäng härliga ungdomar, vad mer kan man önska.

Såhär säger några av konfirmanderna:

Lägret har varit kul och intressant. Det var skönt med fokus, alltså att man inte åkte hem till vardagen emellan. Det var roliga lekar, aktiviteter och grupparbeten – vissa saker var roligare för att man gjorde det med sina vänner. 

(Anonym)

Jag lärde mig jättemycket, det var lagom mycket kristet, med lek och bad emellan. Bra att vi var indelade i blandade grupper för samarbete, det var bra för gruppens gemenskap. Kul att man fick en Bibel och lära sig använda den. Vi fick bl a tolka liknelser.

Det var jättekul att vi fick åka iväg och det var lagom länge. Gården var fin och det runtomkring, kyrkan, vingården och sjön och där var getter.

Trevligt med morgonbön och aftonbön och att vi sjöng innan måltiderna. Vi fick vara med när vår kompis Ester döptes i sjön. Jag känner mig mer kristen, jag har fått min egen uppfattning och tolkning. 

(Lotta)

Lägret var trevligt, intensivt men bra schema, blandat med lite av varje inte bara långa pass. Jag har lärt mig om kristendomen och hur det är, fått min egen uppfattning, fått tänka och tycka själv. Ivögården var trevligt och väldigt fint och välorganiserat. Jag tyckte om getterna som fanns där. 

(Elin)

Jag tyckte om gemenskapen mellan konfirmanderna, unga ledare och ledare. Jag är inte så social egentligen men gemenskapen har förbättrat det. Det har varit okej att ta en paus och dra sig tillbaka om man behövt det och det har underlättat. 

Det var en fin plats med mysig kyrka och bra badmöjlighet. Jag har fått en klarare bild av vad kristendomen är för mig. Det var kul att vara med på ett dop där man gick ner i sjön. Rummen och maten har varit bra, jag har fått en positivare bild av vegetarisk mat. 

(Emma)

Generellt var lägret roligt. Till en början var jag tveksam till hur mycket tid det skulle ta av sommarlovet. Nu är jag glad att jag åkte, jag har lärt mig mycket och det har varit roligt. Jag var inte döpt när jag åkte hit och det var ett speciellt dop, eftersom det var på lägret och i en sjö. Alla konfa-kompisarna fick vara med, något jag alltid kommer att komma ihåg. Alla sjöng så fint när vi kom upp ur vattnet. 

Jag rekommenderar att vara med som konfirmand och åka på läger. Jag tror att även om man inte skulle tycka att det är jättekul så får man nya upplevelser och erfarenheter. 

(Ester)

Avslutningsvis, för ungdomar födda 2008 är det dags att anmäla sig till konfirmation. Information finns på Södra Sandby församlings hemsida. https://www.svenskakyrkan.se/sodra-sandby/konfirmation

/ Södra Sandby Församling, Charlotte Vettlevik, präst


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • april

  13apr15:30Konsert Dalby

  15apr09:00- 12:00Öppna timmar – för dig som är hemma med små barn.

  15apr14:00- 15:30Trivselcaféet

  Visa fler event
 • Stenugn
  ICA
  Veberöds städ
 • Gåiskor
  Ciklid
 • eb blommor
  Södra Sandby församling
 • Lasses
  smakerosak
  Hund
  Hälsocenter
  Sprattelgubben
  Qvists Glasmästeri
 • IBAB
  Gardinateljen
  PP mekanik
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)