Sandby autoservice
folktandvården
Lawes
Lawes
folktandvården
Sandby autoservice

Kyrkan

Published on februari 3rd, 2020 | by admin

0

Köräventyret

Klockan slår 18:00 och i Södra Sandby kyrka är bänkraderna fulla. Förväntan ligger i luften och familjer vrider sig om för att få en glimt av barnen. Ikväll har nämligen Södra Sandbys barnkörer förberett ett alldeles särskilt nummer tillsammans med organisationen köräventyret.

När barnen kommer ingående fylls kyrkan med sång. De går fram hand i hand och inleder konserten. Maria Sandell hälsar välkomna och berättar att hon har skrivit de flesta låtarna själv som dem ska framföra. Barnen börjar sjunga en låt som heter Dripp dropp, en låt om regnet man kan höra om kvällarna. Barnen sjunger och en magisk låt fyller kyrkan med musik. 

Konserten fortsätter sedan med låten Snöflingor dansar. Många begåvade, modiga solosångare tar steget fram och sjunger en bit av låten. I slutet fylls även gången med att barnen dansar som de snöflingor de sjunger om. 

Född och uppvuxen i Lund har Maria Sandell startat sitt företag Sandsoul där köräventyret ingår. Idag kom hon till Södra Sandbys barnkör för att de skulle kunna uppleva Köräventyret. 

Maria Sandell åker runt i landet och på helgerna jobbar hon med körer för både vuxna och barn. Hon älskar att jobba med barnen då det är lustfyllt. 

Det blir kreativt, eftersom barnen är väldigt öppna och man kan i stunden hitta på saker” berättar Maria Sandell. 

Köräventyret består av fyra personer. Jonathan Alfredsson som spelar piano, Douglas Alin som spelar bas och Emil Söderteg som spelar trummor jobbar med Maria och spelar till kören. 

Köräventyret är en organisation som grundar sig på övertygelsen om att vår självkänsla växer när vi blir sedda av en varm och närvarande blick. Köräventyrets främsta fokus är att genom körsång utveckla barns musikalitet och kreativitet, få dem att uppleva glädje och gemenskap och att fyllas av framtidstro och livskraft.

Genom att sjunga i kör blir barnen en del av något som är större än de själva. Det främjar insikten om att även om alla människor är unika är vi också ganska lika och hör ihop.

Bara dagen innan konserten började Maria Sandell träna med barnen. Innan dess hade dom tränat med Katarina Koos som är barnens körledare och kantor i Södra Sandby församling.

Hon ser samma ljus i varenda unge. Det är roligt att använda hennes låtar då alla går rakt in i hjärtat” Beskriver Katarina Koos om tiden hon har jobbat med Maria.

Ett otroligt framträdande av talangfulla barn. I Södra Sandbys kyrka har en magisk upplevelser av sång och dans skapats. Vi hoppas på att Maria Sandell ännu en gång kan komma till Södra Sandbys kyrka och fylla kyrkan med sång och musik!

/Elsa Arph

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Evashembageri
  Kompas
  ICA
 • Ciklid
  Nordsjö
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Gåiskor
 • JH Reklam
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
 • Kreativa blomster
  Teknik & Design
  Gröna Kiosken
  rauk o reko
  Gardinateljen
  PP mekanik
  Radon
  UpsideDown
  Thells
  IBAB
  hund O mera
  kropposjal
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)