Lawes
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Lawes

Kyrkan

Published on februari 3rd, 2020 | by admin

0

Köräventyret

Klockan slår 18:00 och i Södra Sandby kyrka är bänkraderna fulla. Förväntan ligger i luften och familjer vrider sig om för att få en glimt av barnen. Ikväll har nämligen Södra Sandbys barnkörer förberett ett alldeles särskilt nummer tillsammans med organisationen köräventyret.

När barnen kommer ingående fylls kyrkan med sång. De går fram hand i hand och inleder konserten. Maria Sandell hälsar välkomna och berättar att hon har skrivit de flesta låtarna själv som dem ska framföra. Barnen börjar sjunga en låt som heter Dripp dropp, en låt om regnet man kan höra om kvällarna. Barnen sjunger och en magisk låt fyller kyrkan med musik. 

Konserten fortsätter sedan med låten Snöflingor dansar. Många begåvade, modiga solosångare tar steget fram och sjunger en bit av låten. I slutet fylls även gången med att barnen dansar som de snöflingor de sjunger om. 

Född och uppvuxen i Lund har Maria Sandell startat sitt företag Sandsoul där köräventyret ingår. Idag kom hon till Södra Sandbys barnkör för att de skulle kunna uppleva Köräventyret. 

Maria Sandell åker runt i landet och på helgerna jobbar hon med körer för både vuxna och barn. Hon älskar att jobba med barnen då det är lustfyllt. 

Det blir kreativt, eftersom barnen är väldigt öppna och man kan i stunden hitta på saker” berättar Maria Sandell. 

Köräventyret består av fyra personer. Jonathan Alfredsson som spelar piano, Douglas Alin som spelar bas och Emil Söderteg som spelar trummor jobbar med Maria och spelar till kören. 

Köräventyret är en organisation som grundar sig på övertygelsen om att vår självkänsla växer när vi blir sedda av en varm och närvarande blick. Köräventyrets främsta fokus är att genom körsång utveckla barns musikalitet och kreativitet, få dem att uppleva glädje och gemenskap och att fyllas av framtidstro och livskraft.

Genom att sjunga i kör blir barnen en del av något som är större än de själva. Det främjar insikten om att även om alla människor är unika är vi också ganska lika och hör ihop.

Bara dagen innan konserten började Maria Sandell träna med barnen. Innan dess hade dom tränat med Katarina Koos som är barnens körledare och kantor i Södra Sandby församling.

Hon ser samma ljus i varenda unge. Det är roligt att använda hennes låtar då alla går rakt in i hjärtat” Beskriver Katarina Koos om tiden hon har jobbat med Maria.

Ett otroligt framträdande av talangfulla barn. I Södra Sandbys kyrka har en magisk upplevelser av sång och dans skapats. Vi hoppas på att Maria Sandell ännu en gång kan komma till Södra Sandbys kyrka och fylla kyrkan med sång och musik!

/Elsa Arph


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  17aug14:00- 15:00Familjeteater -Bockarna Bruse

  22aug16:00- 17:00Säsongspresentation från Malmö Opera

  28aug18:00- 19:10Sommarkyrka och Metropolis Big Band

 • ICA
  Kompas
  Stenugn
 • Gåiskor
  Ciklid
  Nordsjö
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Hund
 • hund O mera
  Kreativa blomster
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  Thells
  Radon
  IBAB
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)