Lawes
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice

Föreningar

Published on december 16th, 2022 | by Fanny

0

Kulturafton med Trycket

Lokalen “Garaget” i Byahuset är full med besökare som sitter utspridda vid runda bord. På scen presenteras alla möjliga, fantastiska kulturarrangemang samtidigt som publiken dricker glögg och äter julgröt och pepparkakor. Det är medlemskväll hos kulturhuset Trycket och stämningen är härligt julig!

Kvällen börjar med att ordförande i föreningen Petra Kvist berättar om ideérna för och eventuella planerna på ett nytt kulturområde vid Thells Bussar (se https://xn--sdrasandby-ecb.com/fran-bussgarage-till-kulturhus/ ) Detta arbete går dock långsamt och arbetet är fortfarande i startgoparna. Det nuvarande huset kommer föreningen bara kunna vara verksamma i fram tills slutet på 2023, eftersom det ska rivas för nya bostäder. Vilket innebär att kulturföreningen blir utan lokal tills att nya har byggts. Petra frågar om ingen har någon gammal lada eller något sånt som de skulle kunna hålla till i. Hon berättar att det finns bara ett kulturhus i Lunds Kommun utanför stadskärnan och det är Trycket, och att det givetvis betyder mycket att ha den sortens verksamhet i samhället och inte bara idrott. 

Sedan följer nästan en timme full med underhållning och framträdanden från talangfulla barn, ungdomar och vuxna. Först ett stämningsfullt och luciatåg, sedan två låtar av ett nyskapat band. En kvartett spelade tre jullåtar med imponerande improvisation, lilla tryckets teatergrupp spelade upp en liten sketch om en avundsjuk tomte vilket följdes av fantastiskt pianospel från ett stycke av Tchaikovsky’s Svansjön. Allting var i toppklass och det går inte att förneka att vi har en del riktigt talangfulla kulturutövare i byn!

Tack till ordförande Petra Kvist och resten av styrelsen för allt arbete de lägger ner för att hålla föreningen vid liv och ge alla möjlighet att delta i och uppleva olika kulturaktiviteter. För dig som vill stötta föreningen och bli medlem eller bara är nyfiken på nästa evenemang, ta gärna en titt på hemsidan: https://khtrycket.se/

/Fanny Dellenbo

Ett vackert luciatåg
Petra Kvist som berättar om kvällen
Nytt band med ös!


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  30jan14:00- 15:30Trivselcaféet Södra Sandby Församling

 • ICA
  Stenugn
 • Gåiskor
  Ciklid
 • eb blommor
  Södra Sandby församling
 • Hälsocenter
  smakerosak
  Hund
  Lasses
  KB Bilservice
  Sprattelgubben
  Qvists Glasmästeri
 • Radon
  IBAB
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  Gardinateljen
  hund O mera
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)