Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Föreningar

Published on oktober 28th, 2020 | by admin

0

Landslagsspelare från Södra Sandby

Förra veckan var två fotbollsspelare från Södra Sandby, Agnes Mårtensson och Ida Garmfors, på landslagsläger uppe i Stockholm. Både Agnes och Ida är 15 år gamla och spelar vanligtvis i SSIF.

Agnes Mårtensson var bara 5 år när hennes fotbollskarriär startade, Ida Garmfors bara 7 år gammal. Båda tjejerna började för att många av deras kompisar redan spelade i byns fotbollslag och för att de tyckte att det verkade roligt och spännande. Förra torsdagen var det dags för deras första landslagsläger. Jag frågade Ida och Agnes om hur det känns att få chansen att vara med i landslaget:

“Jag tyckte det kändes jättebra, det var kul. Det var en ära att komma med, det kändes som en bekräftelse på all tid man lagt ner på att träna.” säger Ida.

“Som Ida sa, det var en bekräftelse på att man var bra. Sen var det väldigt stort att få spela i Sverigetröjan, man kände att man hade fått ett förtroende av förbundet.” säger Agnes.

På lägret tränade de ca två gånger om dagen med andra tjejer från resten av landet. Innan träningarna hade de mycket teori och gick igenom vad de skulle göra under träningarna. När de inte tränade, spelade de matcher mot två andra duktiga stockholmslag, eftersom de inte fick lov att delta i landskamper pga Corona. Dessutom hade de mycket tid för återhämtning, så att de skulle orka med all träning. Kort sagt hade de ett fullspäckat schema varje dag.

Som tidigare nämnts har Corona även påverkat landslagslägret. För säkerhetens skull bodde de tillsammans med andra spelare från Skåne, och likadant var det för de spelare som kommer från ett annat län. Dessutom fanns det strikta regler som lägret införde. De fick inte gå in i varandras rum och träffas utan fick i sådana fall gå till en mer öppen plats. Inte heller fick de heller lov att spela landskamper.

Ida och Agnes berättade även om deras framtidsplaner och förhoppningar inom fotbollen:

“Man vill gärna kunna leva på fotbollen. Spela i någon bra klubb, kanske utomlands.” säger Ida. 

“Man vill ju fortsätta prestera, fortsätta spela i landslaget. Nästa år kommer EM och då vill man ju såklart vara med och representera där, om det går. Och fortsätta med laget så klart”. säger Agnes.

Vi tror att vi kommer att få se mycket mer av Ida och Agnes i framtiden och hoppas att det går bra för dem i landslaget!   

Till vänster står Agnes Mårtensson och bredvid står Ida Garmfors. 

Med på lägret var även Erica Persson Welin, SSIF spelare från Höllviken.

/Gustav Knutsson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  23sep11:00Bokcafé

  23sep19:00Talang i byn

  28sep15:00Italienskt språkcafé

 • Kompas
  ICA
  Stenugn
 • Sprattelgubben
  Ciklid
  smakerosak
  Gåiskor
  Nordsjö
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
 • PP mekanik
  Kreativa blomster
  Gröna Kiosken
  UpsideDown
  IBAB
  kropposjal
  Radon
  Thells
  Teknik & Design
  Gloriosa
  Gardinateljen
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)