Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Företag

Published on augusti 15th, 2020 | by admin

0

Ljuvlig Smakvandring

Nere på parkering vid The Lodge samlas vi, ett gött gäng på 23 personer. Alla med vandrarskor, vattenflaska och en förväntan vad dagen ska ge. Det är Calle som är vandringsledare för dagen. Carl, som är en mycket trevlig karl, går igenom dagen innan vi startar. Det är 6 kilometer som ska gås över Romeleåsen och 5 olika rätter ska serveras under vandringen!

Första stoppet är cider och ostar som serverade på gott bröd med olika sylt och sirap på. Tror speciellt ädelosten är uppskattad då flera som inte annars gillar just ädelost, undrar om det finns mer. Ja, så klart, säger Calle… allt ska ätas upp!

Ut i skog och på stig bär det! mysigt hur naturen skiftar så mycket… från tunnlar i skogen till stigar med utsikt som är vidunderlig.

Nästa stopp är en väldigt god laxmacka… laxen är väldigt god! Ätes medan ryttare förgyller vår vandring.

Upp och ner genom trollskog där Calle berättar hur skogen kom till. Vi stannar alla en stund och förundras över en insekt som vi inte sett innan. Vad kan det vara för en sort?

?

In kommer vi i en härlig bokskog… Där står ägaren till Smakvandring, Pernilla Lindeberg och grillar shiitakesvamp och vildsvinsbiffar. Afrikansk malfisk som smakar klart annorlunda och gott. Goda drycker och mat i långa rader och själv är jag redan proppmätt… nog tur att man går några kilometer 

Mot slutet av vandringen kommer vi upp bakom Klinten med ett av de vackraste landskapen jag vet. Det är verkligen magiskt på Romeleåsen!! Cider och provsmakning av olika typer av honung kommer som på beställning för att få energi att gå över de sista backarna.

Tillbaka till där vi startade avslutar vi med kaffe, te, alkoholfri gin tonic (den smakar faktiskt som riktig GT :). Jättegoda kakor och godis avrundar en helt perfekt runda och folk verkar väldigt nöjda med upplevelsen. Pernilla, Calle med personal, lägger verkligen ner hjärta och jobb att det ska bli en trevlig, god smakvandring!! Extra mycket gillar jag att man gör så mycket reklam för lokala tillverkare av godsaker. Det finns ju så mycket här utanför vår egen stuga.

Tack för en Smakvandring som jag verkligen kan rekommendera! Kolla gärna in deras hemsida HÄR, för andra kommande event!

/ Jan Malmgren

/ flygbilder med godkännande från Lantmäteriet


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  21sep10:00Filmvisning

  23sep11:00Bokcafé

  23sep19:00Talang i byn

  Visa fler event
 • Stenugn
  ICA
  Kompas
 • Gåiskor
  Nordsjö
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Ciklid
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Lasses
  Hund
  Qvists Glasmästeri
 • Kreativa blomster
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  IBAB
  Radon
  Teknik & Design
  hund O mera
  Gardinateljen
  kropposjal
  PP mekanik
  Thells
 • Gilla oss gärna :)