Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Bygden

Published on augusti 31st, 2022 | by admin

0

Loppis i Flyinge


Den 28e Augusti hölls loppmarknaden i Flyinge, för  att samla in pengar till den lokala fotbollsföreningens verksamhet. Det var en strukturerad samt välorganiserad loppis där man kunde gå runt i olika sektioner och fynda och det var det många som gjorde!

När man kom till loppisen började man med att betala 30 kronor inträde ifall man var vuxen och som ungdom gick man in gratis. Det hölls en auktion vid ingången till fotbollsplanen där det auktionerades bort allt möjligt så som en motorcykel, en drönare och till och med en dalahäst. Längre in kunde man sedan vandra mellan de olika sektionerna som satts upp. Det fanns porslin, möbler, böcker och gamla tavlor, kläder, skor samt acessoarer, elektronik och dvd samt vinylskivor, fritidsprylar och till och med verktyg. Vid varje sektion fanns en eller flera personer från föreningen iklädda i reflexvästar för att enkelt kunna hittas av de som ville köpa. Förutom alla loppor kunde man även köpa fika i deras fikatält som hade bänkar och bord så att man kunde sitta där inne och avnjuta sig sin godsak man köpt. Korv med bröd, dricka samt glass hittades i kiosken och godisremmar m.m. från godisvagnen bredvid fika tältet. 

Andreas Borginger som jag pratade med är medlem i föreningen och han berättade att loppisen troligtvis har hållts ända sedan 1984 då småbyarnas klubbar slogihop och GoF IF grundades. Till loppisen så samlas lopporna in kontinueligt under året genom att man får saker skänkta från olika håll som både privatpersoner men även av lokala företag. Han berättade även att det som brukar vara mest uppskattat på loppisen är kläderna då de är sorterade och skyddade i tält. De uppskattade ungefär 900 besökare varav ca 600 betalar inträde. 

/ Svertel Enikö


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juni

  26jun14:00- 15:00Sommarcafé på församlingshemmet

 • Stenugn
  Veberöds städ
  ICA
 • Gåiskor
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  eb blommor
 • smakerosak
  Sprattelgubben
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hälsocenter
  Hund
 • Gardinateljen
  IBAB
  PP mekanik
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)