Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Kommun

Published on mars 12th, 2022 | by admin

0

Måns Nilsson i Södra Sandby

Den 10 mars var mångsysslaren Måns Nilsson på Södra Sandbys bibliotek. Jag, en av ungdomsreportrarna, gick dit. 

Han beskrev att han pratat mycket om sin bok under ett år, alltså sedan sen utgivningsdatumet den 9/6-21. Han sa att han dock aldrig framfört ett föredrag likt denna gången. Södra Sandby fick bli hans föredragsdebut med boken, vilket innebar att han var lite nervös i början. Måns löste situationen fenomenalt. 

         Han berättade om sin bok på ett humoristiskt och intressant sätt. Publiken skrattade upprepade gånger, speciellt när han drog paralleller från boken till händelser i hans liv. Dessa händelser i Måns liv har inspirerat bl.a karaktärer och deras personlighetsdrag i boken. 

Hans titel som mångsysslare kommer från hans, som sagt, många sysslor. Han beskriver sig själv som en uttråkad person, vilket leder till mycket intressen. Ett tag var det till exempel en antikshop i Japan som var intresset. Antikintresset har dock stannar kvar i Måns liv. Idag är han en av antikexperterna på SVT:s Antikrundan

Boken är en pusseldeckare, vilket innebär att läsaren teoretiskt sett ska kunna lista ut vem som utfört mordet genom att pussla ihop ledtrådarna. Som författare ska man försöka gömma dessa ”pusselbitar” så bra som möjligt. Varför Måns valde att skriva en pusseldeckare är inte så konstigt. Som liten var det hans favorit att läsa. Han sade ”jag gillar att man kan läsa och lägga ner boken och klura lite själv”.

Bokens huvudkaraktärer är två polisdetektiver med helt olika tillvägagångssätt i utredningar. Man får alltså följa deras vänskapsutveckling som präglas av mordutredningen. 

En av detektiverna, Peter Vinston, har den klassiska penna och papper-tekniken vid utredningar. Han är stationerad i Stockholm, men har blivit tilfälligt sjukskriven. Han är på Österlen för att umgås med sin tonåriga dotter. Tove Esping, den unge och nyutbildade, använder en mer modern teknik vid utredningar. Hon jobbar på Simrishamnpolisen. Under udda omständigheter hamnar dessa två i ledning för mordutredningen. 

Boken Döden går på visning i bokserien Morden på Österlen är den första i serien. Den finns som vanlig, fysisk bok, samt E-bok/inläst. Inläsningen är av Carolina Leining. Den andra boken Ett fynd att dö för kommer ut i juni. 

/Ida Vendelbo


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  3dec15:00- 16:30Engers Julkonsert

  4dec12:00- 15:00Loppis på Trycket

  4dec - 12dec 412:00dec 12Loppis trycket

  Visa fler event
 • ICA
  Stenugn
 • Ciklid
  Nordsjö
  Gåiskor
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
  eb blommor
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Sprattelgubben
  Lasses
  Hälsocenter
  smakerosak
  Hund
 • Kreativa blomster
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  hund O mera
  IBAB
  Gloriosa
  Radon
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)