Lawes
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Lawes

Bygden

Published on mars 30th, 2020 | by admin

0

Ny hundrastgård

Sandbybon och hundägaren Maja Erwinsdotter Anselmsson skickade i september 2018 in ett lundaförslag om att det borde byggas en till hundrastgård i byn. Förslaget fick över hundra röster vilket ledde till att Tekniska Förvaltningen beslutade att bygga en. Nu står den snart färdig!

Bygget har bara pågått i några veckor och det är nog många som gått förbi och undrat vad som stått på. Runt en träddunge vid tunneln bredvid Frejs äng har pålar till ett staket satts upp. Där inne ska byns hundar få springa fritt när bygget står klart om någon vecka. Maja föreslog tre platser för gården när hon skrev förslaget och den befintliga är en av den, vilket hon är nöjd med. Tekniska Förvaltningen skriver själva att de valde den eftersom den ligger längst från befintlig bebyggelse, något som annars kunnat störa grannar.

Den lite äldre rastgården i Södra Sandby ligger i ytterkanten av byn. Eftersom den inte har några träd som skuggar är den svår att använda under varma dagar berättar Maja Erwinsdotter Anselmsson. Den nya ligger även mer centralt vilket underlättar användningen för många i byn. 

Hundrastgårdar är nödvändiga av flera anledningar. Maja berättar att det finns hundraser som inte går att släppas lösa på områden som inte är inhägnade. Tekniska förvaltningen skriver även att det är en fördel för barn som ibland kan bli rädda för lösspringande hundar.

Att det finns många hundägare i byn finns det ingen tvekan om. Enligt en enkät vi på södrasandby.com gjorde 2018 äger cirka 27 % sandby-bor minst en hund. Hundrastgårdar däremot är det dock få av, i hela kommunen. Det är något som tekniska förvaltningen understryker i sin rapport och, tillsammans med det stora engagemanget från sandby-bor, var en av anledningarna varför rastgården blev verklighet. 

Har du också ett tips på hur kommunen kan bli bättre? skicka in ditt förslag: https://www.lund.se/kommun–politik/politik-och-demokrati/dialog-och-synpunkter/lundaforslaget/ 

/Fanny DellenboAbout the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Kompas
  ICA
  Stenugn
 • Nordsjö
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
  KB Bilservice
 • Gardinateljen
  hund O mera
  Gloriosa
  Teknik & Design
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Kreativa blomster
  PP mekanik
  kropposjal
  Thells
  Radon
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)