Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Företag

Published on oktober 7th, 2020 | by admin

0

Fröknarna Russels Café

Ett nytt café har öppnat! 

På vägen in mot Lund hittar du ett café med skyltning mot vägen. Det ligger på den historiska släktgården, på adressen Sandbyvägen 101, som ägts av samma familj sedan 1700-talet. När du kommer hit möter du ägarna Linda och Patrik. 

          De berättade gladeligen om historien till att de öppnade. Linda berättade för mig att de har så mycket plats och möjligheter i deras stora och historiska hem. Hon menar att det finns särskild brist på caféer i S.Sandby, och speciellt lugna, neutrala caféer. 

“Jag gillar ju det här med återanvändning” säger Linda. Hon anser att lyssna på gamla byggnader är viktigt, att vi uppskattar historien. Det här har hon försökt fånga i deras hemmacafé. 

Jag frågar:

Hur ska man få det att “gå runt” i början, hur ska man få det att funka?

Hon menar på att man inte ska vara helt beroende av framgångarna från caféet utan att man ska ha kvar sitt eventuella jobb och sedan, om det går bra, köra på heltid. Man måste vara ihärdig, ha tålamod. 

Det speciella med deras café är att de har så närodlat och närproducerat som möjligt. De bakar bakelser med årstiderna och vad som skördas just då. De byter även ut några bakelser varje vecka, för att deras besökare ska få testa nytt. 

Såklart har de alltid vissa klassiker, som scones och våfflor. 

Inför framtiden, vintern och framåt, tänker de fortsätta hålla öppet. Framåt planerar de att bygga en hundgård, även om hundar är välkomna in i caféet också. 

Framåt hösten och vintern tänker Linda och Patrik hålla öppet för er som vill komma och ta en mysig fika. 

Som Linda säger:

“Man vill ju ha hembakat till jul”  tror jag alla har som önskemål. För er som då kanske blir extra sugna men inte orkar stå ut med att baka, åk hit. 

Nu i pågående covid-19 pandemi undrar säkert många hur Fröknarna Russells Café hanterar detta. De berättar för mig att de har valt att inte ha någon fika framme, de har endast de i köket. Att de erbjuder plats utomhus, säger till om det blir för nära mellan olika sällskap och tänker på att städa & torka av ofta. För er som riktigt inte vågar sig ut eller är i stor risk finns även något som heter “REKO-ringen” i Södra Sandby där man lägger beställning på önskade varor och sedan hämtar upp de. Sök på REKO-ring Södra Sandby på Facebook för mer info.  

För öppettiderna till caféet, slå en härlig googling på caféets namn eller kolla på deras Facebook och Instagram “Fröknarna Russells Café” respektive “froknarna_russells_cafe”.

Linda och Patrik hoppas på många härliga besökare, välkomna. 

/Ida Vendelbo

Deras fyra tesorter vid ett mysigt bord.

De två ägarna Patrik och Linda.

Facebook HÄR


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  23sep11:00Bokcafé

  23sep19:00Talang i byn

  28sep15:00Italienskt språkcafé

 • ICA
  Stenugn
  Kompas
 • Ciklid
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Nordsjö
  Gåiskor
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
 • IBAB
  kropposjal
  Gröna Kiosken
  Radon
  UpsideDown
  Kreativa blomster
  Thells
  PP mekanik
  Gardinateljen
  Teknik & Design
  hund O mera
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)