Lawes
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice

Föreningar

Published on februari 10th, 2023 | by admin

0

Primadonnans död

Ännu en gång lyckades Kulturhuset Trycket bjuda på en spektakulär kväll, fullspäckad med sång och skratt. Denna gång, genom att ta med Primadonnans död, en minimusikal regisserad av Katarina Sörensson ända upp på scenen i Sandby.

Garaget var fullsatt och man möttes av ett enormt sorl i lokalen. Det varade dock inte länge då en tung tysnad la sig överallt när Petra från KH Trycket tog till sig uppmärksamheten för att hälsa Pontus Stenkvist, Marie Stille samt Caroline Leander välkomna upp på scen.

Under 50-talet gör Sigvard “Sigge” Pärsson samt Alma Johansson stor succé på Malmö scenen med operetten Primadonnans Död. Men en dag läggs det dock helt plötsligt ned utan förvarning. Varför? Ingen vet, men i kvällens minimusikal fick vi svaret. 

Alma reser plötsligt till stockholm och hittar kärleken där. Förtvivlat börjar Sigvard leta efter någon ersättare. När hon väl är funnen anser han dock att hon förtjänar en ny uppsättning sånger. Att komponera dessa är dock ett jobb som ligger på den tyske Magdalenas axlar som tyvärr efter att ha fått höra om detta slutar upp på Vipeholm. Inte i någon villa eller på gymnasiet då… När Alma Johansson sedan återvänder till Malmö och Intiman där hon spelade finns det dock ingen föreställning kvar att spela. Detta leder till att vi i andra akten får höra på allsång från inne i Amiralen där det sjungs på 50-talets svenska hits. 

Publiken var helt engagerade under kvällen, de både sjöng, skrattade och svarade på frågor. Ingen hade tid för att vara uttråkad. Som avslutning på allsången samt hela kvällen sjöngs “Jag är en liten gåsapåg från Skåne” där även de som inte vågade sjunga dittils tog till sång.Värd att nämna är även Lennart Stenkvist som var allt i allo för föreställningen och därmed hjälpte till att möjliggöra den.

/Enikö Svertel


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • maj

  29maj09:00- 12:00Kyrkans Öppna timmar

 • ICA
  Stenugn
 • Gåiskor
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  eb blommor
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  Hälsocenter
  Sprattelgubben
  KB Bilservice
  Hund
  smakerosak
 • Gloriosa
  Gröna Kiosken
  IBAB
  Radon
  Gardinateljen
  PP mekanik
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)