Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Föreningar

Published on september 27th, 2020 | by admin

0

Prova På Dag Hardeberga BK

Skratt och stim hörs från den stora idrottshallen. Det är Hardeberga BK som bjudit in till en prova-på-dag i deras barngrupp “fotbollslekis”. Vanligtvis tränar de i Uggleskolans gymnastikhall, men nu springer de fotbollsklädda barnen runt i Killebäckshallen och leker “vem är rädd för Zlatan” (variant på “vem är rädd för vargen?”) och “skydda bollen”. 

Tränare Sven-Olof Andersson är engagerad i klubben och berättar att det är viktigt att fotbollen är rolig. Speciellt för de riktigt unga, som på fotbollslekis, där det viktigaste enligt Sven-Olof är att de rör på sig. Han anser även att det ska gå att kombinera fotbollen med andra sporter och är motståndare till den vanliga frasen bland tränare “tränar du inte x-antal gånger i veckan får du inte vara med på tävlingarna”.

 “Till Exempel,” menar Sven-Olof på “Zlatan fick sin mentala kraft från kampsporten och sin skicklighet från att trixa med bollen vid en vägg och spela med sina vänner, inte bara från att gå på fotbollsträningarna

Sven-Olof Andersson önskar även att gemenskapen och samarbetet med grannklubben SSIF vore större. Det är vanligt att ungdomar väljer att sluta, en vanlig orsak är att det är för få spelare i laget vilket gör att de inte bildar ett fullskaligt lag. Om klubbarna samarbetade kunde de komplettera varandras bortfall, vilket fotbollen skulle tjäna på, enligt Sven-Olof Andersson. 

Men för allt krävs tid och engagemang, nästan alla tränare är föräldrar till någon i lagen och jobbar ideéllt. Men när den aktiva vardagen blir allt mer hotad och gemenskapen utanför klassrummen och onlinespelen färre är just sådana här lokala organisationer som behövs för att samla och aktivera bygdens barn och unga!

/Fanny Dellenbo

Kolla mer in på deras hemsidor HÄR


test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  Inga event

 • Stenugn
  ICA
  Kompas
 • Ciklid
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  smakerosak
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
  KB Bilservice
 • kropposjal
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  Thells
  Teknik & Design
  PP mekanik
  rauk o reko
  Kreativa blomster
  Radon
  Gardinateljen
  hund O mera
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)