Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Bygden

Published on maj 18th, 2022 | by admin

0

Sandbys bästa lekplatser

Med sina 23 lekplatser är Södra Sandby byn i kommunen med flest lekplatser. Nu när träden slagit ut och värmen breder ut sig passar det bra för barnfamiljen att ge sig ut på utflykt och varför inte prova en ny lekplats? Vi har samlat några favoriter!

Björkstigen

Björkstigens lekplats ligger inte långt borta från Österskolan, i en glänta bland höga tallar. Den är äventyrligt utformad med hinderbana gjord av trästockar. Även denna lekplats har en linbana och är försedd med bord och bänkar. För några år sedan gjorde man om lekplatsen så alla delar är nästan nya. Miljön på Björkstigens lekplats är mysig och fungerar bra att åka till en solig dag då träden erbjuder mycket skugga. 

Norreholm

Sandbys nyaste lekplats finns i det nybyggda området Norreholm. Den består bland annat av ett häftigt träslott som är en spännande historia med tinnar och torn. Lekplatsen är stor och passar för alla åldrar. I strålande solsken blir dock platsen väldigt varm och det är dåligt med skugga. Så se till att ta med både solkräm och vatten om ni besöker denna, annars fina, lekplatsen!

Lekan bredvid Österskolan 

För familjer vars barn gått på Österskolan är “Lekan” ingen nyhet, men denna gröna lekplats förtjänas att besökas av fler. Lekplatsen består av ett luftigt och ganska stort skogsområde med flera små dungar som passar utmärkt för att bygga kojor. Här får verkligen barn hitta på egna lekar med naturen som spelplan, eftersom det bara finns två uppbyggda lekprodukter i form av en klätterpyramid och en linbana.

Lekplatsen vid Ugglebacken

Lekplatsen ligger ovanför Uggleskolan och är omringad av spirande, gröna träd och buskar. På lekplatsen finns sandlådor, gungor, en klätterställning, rutschkanor, en kompisgunga och ännu mer. Lekplatsen är stor och mysigt avskild från stigen bredvid med sitt härliga gröna buskage som sträcker sig runt hela lekplatsen. Den är även nära Uggleskolans stora skog där man kan leka, klättra och bygga kojor

Vi hoppas denna lista ska inspirera till nya besöksmål för både stora och små i Södra Sandby! Här är en karta med alla byns lekplatser för den som vill upptäcka mer:  

https://geoportal.lund.se/portal/apps/webappviewer/index.html?id=dac7018e33de474bb449e3ee06aac3b5

/ Fanny Dellenbo och Thea Larsson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juni

  26jun14:00- 15:00Sommarcafé på församlingshemmet

 • ICA
  Stenugn
  Veberöds städ
 • Ciklid
  Gåiskor
 • eb blommor
  Södra Sandby församling
 • Hälsocenter
  smakerosak
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  Sprattelgubben
  Lasses
 • IBAB
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)