Lawes
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Lawes

Föreningar

Published on mars 22nd, 2021 | by admin

0

Säsongspremiär i Rögle dammar


Den 20 mars var det säsongspremiär i Rögle dammar. Jag gick dit och pratade med två av de ideella arbetarna, Hans-Erik Mårtensson och Stefan Bratz.

– Vi har fiskepremiär nu här i Rögle Sportfiske, säger Hans-Erik.

– Idag har vi haft ca 150 betalande gäster, fyller Stefan i direkt. Ett möjligt rekord påstår de.

Redan klockan 7:30 på morgonen var premiären igång.

Fiskar man efter ädelfisk som regnbåge och öring får man på fiskekortet ta med sig två fiskar hem. Om man nu har turen, och skickligheten, på sin sida och landar två fiskar vill säga. När jag kom dit strax före lunch hade det börjat tunnas ut något med fiskare, flera hade faktiskt fått sina två fiskar och därmed uppfyllt fångstkvoten för dagen. 

Under premiären fanns det även en kiosk med korv, kaffe och kaka för besökarna att köpa.  En service som normalt inte finns i den utsträckningen men på premiärdagen fanns det. 

Under det gånga året har besökarna i Rögle dammar ökat, det är fler som sökt sig hit för att  fiska och ta del av de fina omgivningarna. Inte så förvånande då vi sett stor ökning även i andra naturaktiviteter under “coronaåret”. 

Fram till 1978 leddes vatten från Rögle dammar till vattentornet i Lund. Då dammarna ligger 7 meter över gamla vattentornets nivå så leddes vattnet dit med självtryck genom en kulvert.

April 1981 var det ursprungspremiär, de första fisket någonsin i Rögle och idag är dammarna mer populära än någonsin. En del satsningar har gjorts genom åren på parkeringsplatser, grillplatser, toaletter, flytbryggor med mera för att göra det mer attraktivt och funktionellt. Även livet för fiskarna satsas det på genom syretillförsel och förbättringar i vattenkvalité genom olika insatser. 

Intill växer också ett nytt rekreationsområde fram på Rögle gamla soptipp där det satsas stora pengar och resurser under flera år på att förbättra miljön.

Premiärens största fisk på ca 4,5 kg.

Länk HÄR

/Ida Vendelbo


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • april

  Inga event

 • ICA
  Kompas
  Stenugn
 • Ciklid
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Nordsjö
  Gåiskor
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • Lasses
  Hund
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
 • Gröna Kiosken
  Kreativa blomster
  UpsideDown
  kropposjal
  Teknik & Design
  Gardinateljen
  Gloriosa
  hund O mera
  Radon
  IBAB
  PP mekanik
  rauk o reko
  Thells
 • Gilla oss gärna :)