Lawes
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice

Föreningar

Published on maj 8th, 2022 | by admin

0

Scouternas vårloppis lockar stort

Klockan 11 står solen redan högt på himlen, det börjar bli varmt och en lång kö har bildats utanför ingången till scoutgården. Det är dags för den årliga loppisen och många har kommit redan innan den öppnar. 

Framför deras scouternas kårhus står bord uppradade, fyllda till med allt från blommiga koppar till antika cigarrlådor. På gräset ligger presenningar utsträckta med tyger och resväskor i alla former. Mellan allting vandrar fyndsugna i alla åldrar. Ibland stannar de och hejar på en gammal vän eller granne. Stämningen är på topp denna varma vårdag.

Maria Lundkvist som är ordförande i den lokala föreningen är nöjd över uppslutningen besökare men berättar att de haft lite svårare att få in saker i år. Allt som säljs skänks av privatpersoner runt om i Södra Sandby. Förra året i september hölls en extra loppis efter att de inte kunnat ha vårloppisen på två år på grund av corona. Maria berättar att de då slog rekord i insamlade saker och att det kan vara anledningen varför det inte finns lika mycket utbud som vanligt. 

Men om man inte hittar en pryl kan man kan alltid köpa sig en varmkorv, krabbelur, eller en lott och vinna fina priser. Alla insamlade pengar går till scouternas verksamhet och evenemanget är deras största inkomstkälla. Det är också en mycket uppskattad tradition bland sandby-borna som får något väldigt trevligt att samlas kring!


/Fanny Dellenbo


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  3dec15:00- 16:30Engers Julkonsert

  4dec12:00- 15:00Loppis på Trycket

  4dec - 12dec 412:00dec 12Loppis trycket

  Visa fler event
 • ICA
  Stenugn
 • Gåiskor
  Nordsjö
  Ciklid
 • JH Reklam
  eb blommor
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Sprattelgubben
  Hund
  Hälsocenter
  smakerosak
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • IBAB
  Radon
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  PP mekanik
  Gardinateljen
  hund O mera
  Kreativa blomster
 • Gilla oss gärna :)