Lawes
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice

Föreningar

Published on september 30th, 2021 | by admin

0

Scoutkårens loppis


Söndagen den 26 september var det loppis på gröningen utanför scoutkårens hus på Kärrsångarvägen I Södra Sandby. En solig söndag, perfekt för loppis. Här säljs allt från tv-apparater till kläder, husgeråd och böcker. 

Sandbybor har kunnat lämna in saker vid två insamlingsdagar innan loppisen. Man kan även boka hämtning av t.ex stora möbler om man själv har svårt att frakta dessa. Volontärerna utför sedan försäljningen av föremålen.

Jag pratade med Maria, en av de 68 personer som volontärarbetade under loppisen. Hon förklarar att loppisen i år blev extra stor eftersom loppisen 2020 blev inställd och Sandbyborna har sparat ända sedan senaste loppisen 2019. 

Loppisen betyder mycket för sandbyscouterna, det är deras huvudinkomst och vinsten går till att göra aktiviteter med de unga scouterna. 

Årets loppis hade två sponsorer, ICA Kvantum Södra Sandby och bageriet Söta Kakan.  Den lockade mycket folk och det var en kö av människor innan öppnandet klockan 11 på söndagen. Det såldes sedan fram till stängning klockan 13.30.  

Nästa aktivitet från scouterna är barnloppisen med samma upplägg kring insamling  och försäljning.. Den är mer riktad åt barn i form av t.ex leksaker. Det är den 24 oktober. Mer info finns på scouternas hemsida https://sandby.scout.se/

Nästa vanliga loppis planeras att vara på våren, som den brukar men under omständigheterna som kommit med pandemin fick årets loppis bli på hösten.

/Ida Vendelbo


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  17aug14:00- 15:00Familjeteater -Bockarna Bruse

  22aug16:00- 17:00Säsongspresentation från Malmö Opera

  28aug18:00- 19:10Sommarkyrka och Metropolis Big Band

 • Stenugn
  ICA
  Kompas
 • Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • smakerosak
  Lasses
  Hund
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Sprattelgubben
 • Kreativa blomster
  Radon
  hund O mera
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  IBAB
  Gardinateljen
  Gloriosa
  Thells
 • Gilla oss gärna :)