Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Folket

Published on mars 9th, 2022 | by admin

0

Södra Sandby hjälps åt för Ukraina

I tider av kris och oro är det viktigt att sluta samman och känna värme och hopp. Den senaste veckan har flera organisationer och företag i Södra Sandby gjort just det för att hjälpa till och belysa kriget i Ukraina. Här är några ögonblick!

Kyrkan en söndagkväll

Utanför tätnar mörkret men inne i kyrkan lyser fullt av tända ljus. Församlingen har denna söndagskväll samlats för en fredsmanifestation med sånger och musik, bön och predikan. Ungdomskören som bara fick några dagar på sig att öva sjöng vackert några låtar. Under psalmen Dona Nobis Pacem gick sedan alla runt och tände ljus och skrev tankar och böner. Pengar kunde skänkas genom kyrkans hjälporgan ACT.

Lions stora last 

Världens största hjälporganisation Lions har en aktiv lokalförening i Södra Sandby. Tillsammans med omkringliggande lionsklubbar har de distribuerat ihopsamlandet med en hel långtradare med saker att skicka till gränsen till Ukraina. 

President Johan berättar att de har god kontakt med Lionsklubbar i grannlandet Ungern, som många ukrainare flyr till. Kontakten gör att de även har god kunskap om vad som behövs. Med många sandby-bors hjälp har drygt 30 pallar med saker kunnat skickas ner, ett gensvar som Johan beskriver som “Helt fantastiskt bra!”

Allting har sorterats och märkts ut av Lions så att den fortsatta distributionen ska gå så bra som möjligt. Förhoppningen är även att mycket av sakerna ska transporteras in i Ukraina. 

Primärt har varit sovsaker, medicin och hygienartiklar, men om några dagar flyger två representanter ner för att utvärdera och undersöka att rätt saker skickas ner. I början på nästa vecka kan nästa last börja planeras och distribueras.

Thells hjälpande buss

Thells Bussar lånade ut en av sina bussar och personal för att köra ner till Ukraina. På ditvägen fylldes bussen med olika förnödenheter. Sedan erbjöd man plats för människor på flykt och körde ukrainska flyktingar på väg tillbaka till Sverige. 

Det är väldigt fint att se vilket engagemang som så många i Södra Sandby visar och vad mycket vi kan göra om vi hjälps åt och arbetar tillsammans!

/Fanny Dellenbo


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  17aug14:00- 15:00Familjeteater -Bockarna Bruse

  22aug16:00- 17:00Säsongspresentation från Malmö Opera

  28aug18:00- 19:10Sommarkyrka och Metropolis Big Band

 • ICA
  Kompas
  Stenugn
 • Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Hund
  Lasses
 • PP mekanik
  IBAB
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  hund O mera
  Radon
  Gardinateljen
  Kreativa blomster
  Thells
 • Gilla oss gärna :)