Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Föreningar

Published on oktober 18th, 2021 | by admin

0

SSIF damer till division 1

För två veckor sedan vann SSIF:s damlag matchen mot Uppåkra IF och därmed säkrade de seriesegern i div två, vilken innebär att de kommer att spela plats i division ett nästa säsong. Inför matchen mot Uppåkra IF hade laget haft en mycket bra vecka av träning, och motivation var stor inför matchen. Mycket SSIF supportrar var samlade för att se matchen.

Detta året har minst sagt varit ett annorlunda år för oss alla. När jag pratar med en av tränarna för SSIF, David Sjöström, berättar han att  detta året har varit en tuff tid för laget. Alla restriktioner har gjort det svårt för laget att hålla lågan och motivationen uppe. 

“När året började fick vi bara träna i grupp om åtta och det var inga matcher. Man fick knappt säga hej till varandra utan hålla avstånd”

Det har varit ett år med många besvikelser och matcher som har blivit inställda pga av restriktionerna. Laget, som vanligtvis är mycket motiverade, har fått kämpa för att fortsätta vara positiva, vilket har varit mycket svårt utan att kunna göra det fullt ut. David berättar att laget även har tappat spelare pga pandemin. Men samtidigt har de fortsatt kämpa på, trots att det ibland känts hopplöst. SSIF är inte ett lag som ge upp. Under perioden med restriktioner tränade laget fyra dagar i veckan för att vara på topp inför seriestart.

När säsongen äntligen drog igång var det hög prestation redan från start. Första matchen mot Staffanstorp blev en vinst till SSIF, och  visade sig spela stor roll för hur serien skulle sluta.  Efter ett sommaruppehåll fortsatte laget att prestera, och av alla 11 matcher förlorade de bara en enda match. David tycker laget har gjort en bra utveckling och beskriver det såhär:

“Ju länge det har gått i säsongen, desto bättre har det känts. Det känns som att vi har blivit lite bättre för varje vecka, och varje match”

Sedan, 2 oktober avgjordes det och SSIF vann division två. Jag frågade hur de hade förberett sig inför denna matchen.

“Vi gjorde egentligen inget speciellt annorlunda inför matchen, man vill ju inte ändra på saker som funkar bra. Utan vi försökte bara hålla fokus på det viktiga, och göra bra prestationer och se det som något roligt, inte en belastning“

Nu när säsongen är slut kommer laget börja förbereda sig och se över vad som krävs nu när de kommer gå upp till division ett, och hur deras träning kommer se ut. David tycker att många i laget verkar vara motiverade och att det finns ett stort driv att fortsätta och bli ännu bättre, trots att division ett kommer bli mer ansträngande. Lagets mål är att utvecklas och deras inställningen inför varje match är att de ska vinna, och inte trilla ner i serien.

Jag frågade även hur Davit tror att laget kommer påverkas av vinsten. Till svar sa han att i och med att SSIF kommer vara det damlag i Lunds kommun som kommer spela i högst serie nästa säsong, är det troligt att se nya tillskott i laget. Han tror att spelare som vill ta nästa steg, utvecklas och känner att division ett är nästa kliv, kommer bli intresserad av att spela med SSIF.s damlag.

Många utav spelarna i SSIF:s F17 lag har även varit delaktiga i damlagets framgångar och alla av dem har spelat åtminstone i en av dam-matcherna. De samarbetar mycket, och tränar även delvis tillsammans. Många av spelarna är väldigt duktiga och intresserade av fotboll. Tre utav SSIF spelare har dessutom kommit med till F16 landslaget nu till EM kval i oktober.

Vi gratulerar SSIFs damlag till framgångarna och önskar dem lycka till i division ett nästa säsong.

/Gustav Knutsson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  17aug14:00- 15:00Familjeteater -Bockarna Bruse

  22aug16:00- 17:00Säsongspresentation från Malmö Opera

  28aug18:00- 19:10Sommarkyrka och Metropolis Big Band

 • ICA
  Stenugn
  Kompas
 • Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Hund
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  smakerosak
  Lasses
  Sprattelgubben
 • Kreativa blomster
  Gloriosa
  IBAB
  hund O mera
  Gardinateljen
  PP mekanik
  Radon
  Thells
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)