Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Föreningar

Published on oktober 17th, 2020 | by admin

0

Talangkväll i byn


Vi möts av mumlande röster från publiken när vi kommer in genom dörren till Garaget i Trycket. Det är nämligen dags för talangkväll, ägnad att hylla och uppmärksamma de unga talangerna i vår lilla by. När klockan slår 19:00 får man en inledning av vad kvällen har att erbjuda, just idag var det allt från trolleri till litteratur som stod på agendan.

Showen inleddes med ett häpnadsväckande trolleritrick av en trollkarl från byn. Han utförde ett klassiskt korttrick som säkert gjorts 100 gånger innan, men med en twist. Han hade förberett sig med en sorts “skyddsutrustning” i form av simglasögon, handskar och ett munskydd som han bar under hela tricket. En frivillig från publiken fick därefter skriva sitt namn på ett kort som sedan placerades mitt i kortleken. Publiken var väldigt imponerad när trickets catch avslöjades. Utan att ha rört munskyddet en enda gång under föreställningen, hade han från munnen lyckats trolla fram kortet som den frivilliga från publiken valt.

                                                                       Kvällen första show

En bit in på föreställningen bjuder faktiskt Tryckets egna ungdomsteater på en liten sketch. I denna sketch får vi följa en skolklass där läraren uppenbart favoriserar en av eleverna och ser den som lite över alla andra. Även om detta kan vara jobbigt för elever i verkligheten, lyckades de visa situationen på ett mycket underhållande och humoristiskt sätt.

Kvällens yngsta stjärna var bara 12 år gammal, han chockade hela publiken med sitt sömlösa pianospelande av bland annat Für Elise och James Bond. Han berättade om hur han redan i tidig ålder fattade intresse för piano och därefter bara helt enkelt fortsatt. Med denna talang och begåvning kan han komma mycket långt, tror vi.

Efter showen får alla unga talanger en stor applåd från den mycket imponerade publiken.

Efter föreställningen fick vi byta några ord med arrangören Petra Kvist och vi frågade lite om syftet med tillställningen.

“Jag vill lyfta upp. Idag var det inte bara vanligt duktiga människor, det var SUPER- duktiga människor. Jag tycker att man ibland ska låta de allra, allra bästa få synas. Ikväll var det just de allra, allra bästa och jag tycker det är kul att visa upp vad det finns i den här byn.”

Petra berättar även att Trycket i framtiden planerar att hålla i en talangkväll per år. Så om du har en speciell talang du skulle vilja framföra är det dags att börja öva. Nästa år kanske du står på scenen!

En såklart relevant fråga var hur de har anpassat evenemanget med tanke på den rådande pandemi vi lever i. Petra förklarade då att dom inte vågat ta in särskilt mycket folk i själva lokalen, samt att det var gott om avstånd mellan stolarna för att minska smittrisken.

Vi frågade även Petra om de har några kommande event, vilket de har. Den 8 november är det dags för en picknick-brunch. På grund av rådande pandemi ska man ha med sig egen picknick, men får tillsammans njuta av musik framfört av livebandet och jazzkvartetten Källén och Källén. Såklart hoppas de på en fantastisk picknick med många glada deltagare. Mer information om picknicken hittar man på deras facebook-sida Kulturhuset Trycket som ni kan hitta HÄR 

/Oskar Dellenvall och Gustav Knutsson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  23sep11:00Bokcafé

  23sep19:00Talang i byn

  28sep15:00Italienskt språkcafé

 • ICA
  Kompas
  Stenugn
 • smakerosak
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  Ciklid
  Nordsjö
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
  KB Bilservice
 • Kreativa blomster
  Gardinateljen
  IBAB
  kropposjal
  PP mekanik
  Thells
  Gröna Kiosken
  Teknik & Design
  Radon
  hund O mera
  Gloriosa
  UpsideDown
 • Gilla oss gärna :)