Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes

Bygden

Published on maj 15th, 2023 | by admin

0

Vårmarknad på Uggleskolan

Under fredagskvällen var det inte mindre än femteklassarnas vårmarknad på Uggleskolan som tog plats. Det fanns allt från honung, kakor och hemmagjord müsli till konsertbiljetter att köpa men skulle inte det vara nog så fanns det även ansiktsmålning, en tipsrunda samt ett glasstånd med!

Det var i skolans matsal som klassen tillsammans med föräldrar anordnande sin marknad i syfte om att samla in pengar till sin klassresa. Detta på många kreativa sätt. 

Utanför grillades burgare samt korv som det självklart erbjöds en törstsläckare till. Ett par meter längre bort fanns ett bord med svalkande glass att avnjuta i den sköna vårvärmen. Utöver detta hittades även en station med ansiktsmålning samt en annan med information till tipsrundan som hade satts upp. Här var alla välkomna att vara med, stora som små och svara på antingen barn eller vuxen frågor.

Vågade man sig in i matsalen hittade man konsertbiljetter, loppis med nostalgiska leksaker men även andra unika retrogrejer. Lite gömt bakom matsalen hittades en mysterisk fiskedamm som var väldigt uppskattad av de lite yngre besökarna. I själva matsalen fanns det långa bord fulla av hembakta kakor, varor från lokala producenter där en del av intäkterna gick till klassen, egengjord müsli, olika typer av bröd bland annat specialaren maskrosbröd och det mest unika av allt, klassens egenodlade växter. De hade nämligen under en tid jobbat med att odla egna blommor på sina *NO-lektioner som de sedan sålde på marknaden. 

Ser man tillbaka på det var det en välorganiserad marknad med en trevlig atmosfär.

Svertel EniköAbout the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juni

  26jun14:00- 15:00Sommarcafé på församlingshemmet

 • Veberöds städ
  Stenugn
  ICA
 • Gåiskor
  Ciklid
 • eb blommor
  Södra Sandby församling
 • Hälsocenter
  Lasses
  Hund
  Qvists Glasmästeri
  Sprattelgubben
  smakerosak
 • Gröna Kiosken
  IBAB
  Gardinateljen
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)